1. Головна
  2. >
  3. Спорт

В Угорщині проходив Кубок світу з кікбоксингу: закарпатки повернулися з нагородами (ВІДЕО)

132
Спорт Закарпаття

Дівчатка кікбоксерки з Ужгорода показали гідний результат.

В Угорщині проходив Кубок світу з кікбоксингу: закарпатки повернулися з нагородами (ВІДЕО)

Кікбоксерки з Ужгорода тріумфували на Кубку світу. Дівчата з команди Короловича повернулися з нагородами з Угорщини.

"У Будапешті проходив кубок світу з кікбоксингу “WAKO”. Приймали участь майже 40 країн і майже 1600 учасників змагань. У складі збірної України були і наші спортсменки, нашого клубу, Поліна та Марія Королович вони виступали у трьох тотальний дисциплінах та зайняли призові місця!, - розповідає тренерка клубу Світлана Королович.

Призери кубка світу вірили у перемогу, адже з підтримкою тренерів мали хорошу підготовку. Але шлях до успіху був тернистий.

"Перший бій я провела з іспанською та вийшла у півфінал з ірландською, які я програла. Мене підтверджував мій тренер Світлана Віталіївна вона мене підтримала, говорила, що я краща, що я все зможу і ось результат - третє місце на кубку світу", - розповіла призкрка Кубку світу з кікбоксингу Марія Королович.

Ще важче довелося Поліні Королович, вона серйозно травмувалася на старті змагань. 

"Перший день змагань це був розділ point fighting, я провела чотири поєдинки, але у першому я підвернула палець. Потім, як виявилося це був перелом пальця на нозі. Я виступала у розділі light contact, kick light та point fighting. На палець я не звертала уваги і просто вийшла і перемогла", - сказала Поліна.

Загалом із Кубка світу додому Поліна привезла золоту, срібну та бронзову медалі. У дівчини був додатковий стимул показати себе адже у цьому році вона перейшла в іншу вікову категорію і вона дуже хотіла виграти, адже це була серйозна репетиція перед Чемпіонатом світу, який відбудеться восени і незважаючи на важкі часи в нашій країні Поліна буде представляти Україну на Чемпіонаті світу.

Нагадаємо: Угорщина була однією із перших країн, які від початку війни стабільно відправляють в Україну гуманітарні вантажі. Також країна приймала українців, які були вимушені тікати від війни в Україні. 

Після того, як до сусідньої країни поїхало чимало біженців з України, в Угорщині почали всіляко підтримувати українців, як безкоштовним проїздом у громадському транспорті так і влаштувавши навчання для діток з України. І не просто дати дітям можливість продовжити навчання, а на рідній українській мові.

Варто відзначити, що активісти Благодійного фонду Служби Доркас відкрили центр приймання переселенців з України на 200 місць в Дебрецені.  

Що цікаво, угорська та українська броварні виготовили пиво лімітованої серії, частину коштів від продажу якої планували віддати  у фонд, який займається лікуванням поранених військових.

 

 

 

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber