1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Боксер-переможець із Закарпаття сказав, що хоче почути від Президента

146
Спорт Новини Ужгорода

Україна виграла 24 медалі на боксерському турнірі в Угорщині та посіла перше загальнокомандне місце.

Боксер-переможець із Закарпаття сказав, що хоче почути від Президента

Українські боксери тріумфально виступили на міжнародному турнірі Bornemissza в угорському Егері. У підсумку, наша збірна стала першою в загальнокомандному заліку, повідомляє Федерація боксу України.

Серед переможців – закарпатець Дмитро Мага з села Соломоново, що на Ужгородщині.

Закарпатець виявився найсильнішим боксером у категорії 71 кілограмів та здобув одну з найшвидших перемог на турнірі, здолавши свого опонента через півхвилини після початку бою. 

Як розповів 18-річний боксер в інтерв’ю офіційному сайту Федерації боксу України, у нього було мало часу для підготовки до цього турніру. Тренувався самостійно, з друзями із БСФК.

Найважче, каже, довелося у фіналі. Казах Сигиндик Базар виявився незручним суперником, який моментами демонстрував «брудний» бій. Попри це, Дмитру Мазі вдалося знайти слабкі сторони суперника і довести бій до перемоги.

Також, каже, довелося непросто у півфіналі. 

Свою золоту медаль спортсмен присвятив сім’ям загиблих Героїв та кожній матері, яка не дочекалася свого сина з фронту.

"Завдяки їхнім синам-Героям, ми маємо змогу жити і сподіватися на світле майбутнє", - сказав боксер.

Наразі Дмитро Мага ставить собі за мету представляти Україну на чемпіонаті світу та мріє почути від президента України, що на нашій землі знову запанували мир та спокій. 

"Золото" турніру в Угорщині здобули: Максим Рудик (51 кг), Іван Завадський (54 кг), Денис Роздольський (57 кг), Олександр Яровий (63,5 кг), Дмитро Мага (71 кг), Микита Засенюк (86 кг), Олександр Зеленський (92+ кг), Адріана Котович (54 кг), Тетяна Довгаль (60 кг), Юлія Філіпова (63 кг), Анастасія Саранюк (75 кг) та Ірина Луцак (81+ кг).

Нагадаємо, Угорський футбольний клуб “Ференцварош” допомагає українським дітям-переселенцям, а нещодавно Розкрито деталі найбільшої гуманітарної операції для України в історії Угорщини

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber