1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Футболісти "Ужгорода" зазнали домашньої поразки в матчі з "Металістом"

08.11.2021 17:24 Спорт

Минулого вікенду на Закарпаття завітав лідер Першої ліги України з футболу – харківський «Металіст». 7 листопада на ужгородському стадіоні «Авангард» команда Олександра Кучера протистояла «Ужгороду».

Минулого вікенду на Закарпаття завітав лідер Першої ліги України з футболу – харківський «Металіст». 7 листопада на ужгородському стадіоні «Авангард» команда Олександра Кучера протистояла «Ужгороду».

«Металіст» та «Ужгород» знаходяться на протилежних позиціях турнірної таблиці: харків’яни впевнено втримують лідерство, а закарпатці протягом усього чемпіонату перебувають на останньому місці. «Металіст» має найкращий підбір футболістів з-поміж усіх команд другого за силою дивізіону країни, тож у кожній грі вважається фаворитом і практично завжди успішно підтверджує це реноме, повідомив КО.

У виїзному поєдинку 17-го туру проти «Ужгорода» «Металіст» одразу ж узяв м’яч під власний контроль і диктував свої умови на полі. Перший небезпечний момент біля володінь Михайла Готри виник уже на 2-й хв. зустрічі, коли Матеус Пейшоту пробивав з кута штрафного майданчика, та кіпер ужгородської команди цей удар парирував. Наступні 20 хвилин матчу захисники закарпатської команди відводили небезпеку від своїх воріт, а от на екваторі першого тайму гості тричі загрожували нашим воротам. На 21-й хв. удару здалеку завдавав Юрій Романюк (Михайло Готра з цим пострілом упорався), на 24-й хв. били Браян Ріаскос (м’яч після рикошету від ноги Олега Допілки пролетів біля стійки) і Матеус Пейшоту (удар головою після подачі кутового виявився неточним).

На 39-й хв. харків’яни таки досягли свого: команда гостей заробила право на небезпечний штрафний удар, який чудово виконав Фарес Балулі (0:1). Через дві хвилини француз міг оформити дубль, та зі стандарту з іншої позиції переграти кіпера 10-й номер «Металіста» не зумів.

Якщо в першій половині зустрічі футболісти «Ужгорода» не створили жодного гострого епізоду, то після перерви могли забити двічі. В обох епізодах (на 62-й та 89-й хвилинах) воротам Олександра Рибки загрожував Василь Пиняшко, але кіпер спочатку парирував постріл з-за меж штрафного майданчика, а згодом відбив удар з кута карної зони.

Мінімальна перевага не влаштовувала команду Олександра Кучера, тож у другому таймі гості намагалися забити вдруге, аби зняти всі питання щодо переможця цієї дуелі. На 47-й хв. небезпечний удар з розвороту у виконанні Фареса Балулі Михайло Готра взяв, а на 73-й хв. кіпер «Ужгорода» не зміг нейтралізувати вихід віч-на-віч Єгора Демченка і рахунок став 0:2. Через дві хвилини Володимир Танчик міг збільшити перевагу своєї команди, та переграти воротаря команди-господаря йому не вдалося.

Якби не хороша гра Михайла Готри, то «Металіст» міг оформити розгром. А так рахунок залишився 0:2, і харків’яни святкували чергову перемогу, яка зробила їх на крок ближчими до своєї мети, а от ужгородці вдванадцяте поступаються і продовжують обіймати останню сходинку турнірної таблиці.

Наступний поєдинок представник Срібної землі проведе 15 листопада на виїзді проти «Оболоні» (Київ), яка йде третьою.

«Ужгород» – «Металіст» (Харків) – 0:2 (0:1)

Голи: Фарес Балулі 39, Єгор Демченко 73.

«Ужгород»: Михайло Готра, Олександр Савошко, Олег Допілка, Олександр Аксьонов, Стефан Федак, Володимир Дуран (Ілля Корнєв 63), Андрій Вискребенцев (Владислав Чушенко 70), Віктор Ряшко, Василь Пиняшко, Микола Гайдучик, Віктор Хомченко (Сергій Машталір 83).

В.о. головного тренера – Богдан Блавацький.

«Металіст»: Олександр Рибка, Едуард Сарапій, Юрій Романюк, Віталій Федорів, Богдан Порох, Євген Підлепенець (Єгор Демченко 46), Володимир Танчик (Кадім Харріс 84), Фарес Балулі (Антон Поступаленко 74), В’ячеслав Танковський (Євген Банада 52), Матеус Пейшоту (Маілтон Дос Сантос 61), Браян Ріаскос.

Головний тренер – Олександр Кучер.

Результати інших матчів 17-го туру:

«Агробізнес» (Волочиськ) – «ВПК-Агро» (Шевченківка) – 1:0,

«Нива» (Тернопіль) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:2,

«Кремінь» (Кременчук) – «Краматорськ» – 0:1,

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Олімпік» (Донецьк) – 2:1,

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Полісся» (Житомир) – 1:0,

«Поділля» (Хмельницький) – «Волинь» (Луцьк),

«Альянс» (Липова Долина) – «Оболонь» (Київ).

Олег МИКИТА

Нагадаємо, Юний закарпатець став переможцем всеукраїнського турніру з тенісу «Masters club».

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська