1. Новини Закарпаття
  2. >

Україна знову зіграла внічию із Францією

05.09.2021 11:23 Спорт

"Жовто-сині" не виграли жодного поєдинку на відборі на ЧС-2022.

У Києві на НСК Олімпійський збірна України приймала Францію в рамках п'ятого туру європейської кваліфікації на чемпіонат світу-2022, який відбудеться в Катарі, повідомив Кореспондент

У "жовто-синіх" перед зустріччю положення було дуже непростим - лише 4 очки після чотирьох матчів, і вкрай важливо було взяти 3 бали в Києві. Втім, більшість експертів не вірили, що українці зможуть зачепитися хоч за якісь очки, але вже з перших хвилин наша команда показала, що боротиметься.

На 3-й хвилині зустрічі можливість відкрити рахунок мав Ярмоленко - він пробив правою, але не влучив у ворота. Загалом на стартових хвилинах підопічні Петракова були набагато небезпечнішими, ніж чинний чемпіон світу, але забити не виходило. Французи відповідали доволі рідкісними, але гострими моментами. Зокрема, хороший закид за спину захисникам на Погба перехопив П'ятов, а в іншому моменті голкіпер зіграв надійно після удару Поля. В середині тайму міг забити Грізманн, але пробив трохи неточно.

"Жовто-сині" щільно і надійно грали в обороні і здорово працювали з м'ячем під пресингом, а от суперник, здавалося, не очікував від господарів поля такої злагодженої роботи. Моменти в України були небезпечнішими, і один з них зрештою завершився голом. "Трибарвні" провели потужну контратаку, але П'ятов виграв боротьбу в Марсьяла і швидко повернув м'яч у гру. Яремчук прорвався вперед і прострілив, але Зума в боротьбі з Циганковим невдало перервав його удар, і м'яч відскочив на Шапаренка, який набігав і відправив м'яч у верхній кут метрів з 18 - 1:0. 

Втім, радість від дебютного м'яча Миколи за збірну тривала не дуже довго - вже на 50-й хвилині зустрічі чинні чемпіони світу відновили паритет. Коман навісив у штрафний, де Раб'йо спробував пробити головою, але м'яч рикошетом від захисника відлетів прямо на ногу Марсьяла, який із близької дистанції зрештою змушує м'яч перетнути лінію воріт - 1:1. У відповідь на це підопічні Петракова почали насідати на суперника і намагалися знову вийти вперед, але м'яч уперто не летів у сітку. Поступово наставники команд почали проводити заміни в надії переламати хід ситуації на свою користь.

І одна із замін Дешама ледь не спрацювала - на 78-й хвилині Діабі отримав м'яч від Бензема і пробив, але влучив у штангу. В останні 10 хвилин зустрічі команди обмінялися ще кількома гострими моментами, але забити так жодна і не змогла. Так матч завершився з рахунком 1:1, і це вже п'ята нічия для України в нинішньому відборі до ЧС-2022. В активі "синьо-жовтих" 5 очок і третє місце в групі D. Французи лідирують, адже мають у своєму активі 9 балів.

Свій наступний поєдинок Україна проведе лише 9 жовтня проти Фінляндії, а ось "триколірним" доведеться зустрітися з фіннами 7 вересня. 

Україна - Франція - 1:1 

Голи: Шапаренко, 44 - Марсьяль, 50. 

Україна: П'ятов - Тимчик, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Миколенко - Степаненко, Шапаренко (Сидорчук, 90) - Ярмоленко (Зубков, 90 + 3), Циганков (Малиновський, 82) - Яремчук (Сікан, 82). 

Франція: Льоріс - Дюбуа, Зума, Кімпембе, Дінь - Тчуаменді (Верету, 83), Погба - Коман (Діабі, 64), Грізманн, Раб'йо - Марсьяль (Бензема, 64). 

Попередження: Ярмоленко (88), Малиновський (90) - Кімпембе (88).

Читайте на ГК:Приватні структури чи законні військові формування?: уся правда про ТЦК та межі їх повноважень
Читайте на ГК:Варто поспішити, щоб встигнути у квітні: важлива інформація для українських водіїв
Читайте на ГК:Смертельна прогулянка до кар'єру: підлітки зірвалися зі скелі та впали у воду (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська