1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Спорт

«Знімайте буци із клинців»: у Закарпатській ОТГ знову відроджують футбольні традиції

03.07.2021 18:35 Спорт 0

4 липня о 10 годині за київським часом на оновленому стадіоні в Порошкові буде спекотно.

«Знімайте буци із клинців»: у Закарпатській ОТГ знову відроджують футбольні традиції

Цієї неділі на місцевому стадіоні села Тур'я-Реметівської ОТГ анонсовано довгоочікувану спортивну подію – чемпіонат Турянської долини. У поєдинку зійдуться новоутворена команда Порошкова та села Сімер Перечинської ОТГ. Не так і давно, «Голос Карпат» вже порушував тему спорту в громаді.

Відзначмо, на той час у мережі точилася жвава дискусія щодо відсутності футбольних матчів на стадіонах громади і нульової, мовляв, реакції із боку місцевої влади щодо відродження минулих спортивних традицій. Відтак, уже 9 липня цього року у сільраді Тур'я-Ремеітвської ОТГ провели круглий стіл щодо розвитку футболу на території громади. 

У заході взяли участь депутат обласної ради Євген Плавайко, представники федерації футболу Закарпаття, сільський голова Надія Девіцька, заступники сільського голови Олександра Крупчинська та Володимир Король, начальник відділу освіти, молоді та спорту Владислав Цапик, старости сіл, представники футбольних команд.

На зустрічі було обговорено цілі та перспективи щодо утворення футбольних команд на території ОТГ, формування складу гравців та забезпечення команд відповідною спортивною формою, облаштування стадіонів. Тоді ж попередньо було й оголошено найближчу дати проведення футбольного матчу в громаді – 4 липня.

Саме цю дату озвучив Євген Плавайко. 13 червня у Тур'я-Реметівській сільраді відбулась чергова зустріч із представниками футбольних команд із сіл ОТГ, де було вирішено остаточно проведення перших футбольних матчів на території об’єднаної громади, а саме, 4 липня цього року. Що стосується організації та проведення матчів на стадіонах Тур'я-Реметівської ОТГ, то за словами Євгена Плавайка, домовлено про співпрацю із федерацією футболу в Ужгородському районі, яка покриє частину витрат команд у підготовці до футбольних змагань.

Окрім відродження футболу серед дорослих, в ОТГ планують створити юнацькі команди. До слова, на оновленому стадіоні Порошкова цієї неділі із командою села Сімер зійдеться новоутворена місцева команда футбольних гравців, на чолі із Вадимом Ганичем.

Команда уже встигла зіграти цьогоріч у товаристській зустрічі 27 червня із ФК «Плішка» (с. Сімер). Тут порошківці обіграли на своєму полі суперників із рахунком 4:1. Щодо оновлення стадіону в Порошкові, то до його облаштування долучились всією громадою.

–Якщо є якісь зрушення з благоустрою села, це ваша заслуга.

Ми враховуємо ваші звернення та пропозиції і втілюємо їх в життя. Поряд з усіма проблемними питаннями піднімаємо і питання розвитку спорту на селі, а саме футболу. Якраз цьому і було відведено увагу на нараді, яка відбулась на днях в Тур'є-Реметівській сільській раді, – відзначив на своїй сторінці в мережі Фейсбук староста Порошкова Йосип Цвік.

У першому турі чемпіонату Турянської долини також змагатимуться футбольні команди "Ремета" - "Раково". Матч пройде на місцевому стадіоні Тур'я-Ремети цього ж дня об 11 годині за київським часом.

Нагадаємо, Закарпатський клуб запросив Мессі після закінчення контракту з Барселоною.

Найсвіжіші новини: