1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Берегові відбувся турнір на Кубок легендарного футболіста Єнева Бузанскі (ФОТО)

01.07.2021 17:42 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

Змагання започаткували в 2013 році, коли світ відзначав 60-у річницю проведення історичного поєдинку між збірними Угорщини та Англії.

Фаворити великобританці зазнали тоді розгромної поразки з рахунком 6:3.

Переможну команду тоді називали “золотою”. Одним з її провідних гравців вважався Єнев Бузанскі.

В Угорщині вже існував Кубок його імені. Цю традицію вирішили продовжити і на Закарпатті. Після того, як радіо “Кошут” з нагоди ювілею матчу провело тематичний день, в рамках якого повторно транслювало всі 90 хвилин того двобою, активісти благодійного фонду “Геніус”, що діє при угорському інституті в Берегові, оголосили про проведення турніру на Кубок Єнева Бузанскі й в нашому регіоні.

Перші поєдинки за почесний трофей відбулися в тому ж році в Берегові. У змаганнях взяли участь 38 підлітків. Нині турнір проводився вдев’яте і число юних футболістів зросло до 148 осіб. Стартові матчі у 2013 році відкривав сам Єнев Бузанскі, сьогодні цю місію виконав його син – теж Єнев. Він разом з капітаном парламентської збірної Угорщини Золтаном Мадяром і нагороджували переможців.

Сьогодні Фортуна явно була на боці господарів: серед дівчат Кубок вибороли вихованки берегівського “Берегвідейка”, а серед хлопців однієї з вікових категорій “срібло” вибороли юні футболісти з Косина.

“Мета турніру – подальша популяризація цього виду змагань, формування традицій, виявлення та підтримка молодих талановитих футболістів у Карпатському басейні, а також розбудова міжнародних спортивних контактів,- каже Голосу Карпат директор благодійного фонду “Геліос” Наталія Вароді. – Єнев Бузанскі – гравець міжнаціонального значення, олімпійський чемпіон, він є гідним прикладом наслідування для прийдешнього покоління.”

Загалом протягом дев’яти турнірів у змаганнях взяли участь близько 900 юнаків та дівчат. Рекордну їх кількість було зафіксовано в 2018 році – 163.

Нагадаємо, що Мессі відзначився на Кубку Америки, а збірна України виборює путівку у чвертьфінал чемпіонату Європи

Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)
Читайте на ГК:«Kelme Cup in Beregovo»: у Закарпатті проводять традиційний всеукраїнський футбольний турнір
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська