1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Ужгороді стартував турнір із довгих нардів

27.06.2021 14:08 Спорт

Сьогодні, 27 червня, на терасі ресторану “Кілікія” в Ужгороді розпочався ІІ відкритий турнір з довгих нардів “Аль-Ідрісі”.

Сьогодні, 27 червня,  на терасі ресторану “Кілікія” в Ужгороді розпочався  ІІ відкритий турнір з довгих нардів “Аль-Ідрісі”.

Про це повідомляє «Оперативна Україна інфо» із місця події.

Турнір проходить за ініціативи Федерації нард Закарпаття. До нього долучилися жителі Берегівщини, Хустщини, Мукачівщини, Воловеччини, Ужгорода та Рівного.

«На Закарпатті є чимало гравців, які захоплюється нардами. Тож ми взяли на себе ініціативу і організували турнір із довгих нард «Аль-Ідрісі». Аби заохотити гравців та засвідчити високий рівень змагань, створили призовий фонд. Восени плануємо провести всеукраїнський турнір, який збере людей з усіх регіонів країни», – зазначив голова Федерації нард Закарпаття Арсен Мелкумян.

Про систему турніру розповіла секретар Федерації нард Закарпаття Людмила Федоришина.

«Участь у турнірі взяли 40 учасників. До обіду гра відбувається за швейцарською системою –  по три кола. Після цього  визначимо 16 кращих гравців, які після обіду почнуть грати за олімпійською системою, тобто на виліт. Призовий фонд змагання розподілиться так: 1 місце – 10 тис. грн.,  2-ге – 7 тис. грн., 3-тє – 5 тис. грн.», – сказала вона.

Про історію назви турніру нам розповів модератор заходу Федір Шандор:

«ІІ відкритий турнір з довгих нард названо на честь відомого мандрівника «Аль-Ідрісі», який вперше описав Ужгород у 1154 році. Сьогоднішній кубок є відкритим. У ньому немає вікових та гендерних обмежень, він є офіційним кубком Федерації нард Закарпаття».

Неочікувано для всіх кубок став міжнародним, оскільки до нього долучилася жителька Словаччини.

Нагадаємо, Ломаченко здобув дострокову перемогу над Накатані (ВІДЕО) 

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська