1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Капітан ФК “Ужгород” Адріан Пуканич став гостем студії програми “Час футболу”

27.01.2021 14:49 Спорт

Гравець проаналізував виступ команди у першому колі чемпіонату Другої ліги, розповів про підготовку до другої частини змагань, а також про мікроклімат у колективі.

 Гравець проаналізував виступ команди у першому колі чемпіонату Другої ліги, розповів про підготовку до другої частини змагань, а також про мікроклімат у колективі.

Про зимовий тренувальний збір

“З 25 січня ми розпочали тренувальний збір. У колективі всі скучили один за одним, скучили за роботою. Звичайно, у перший день тренування погода внесла свої корективи (засніжило поле), але ту роботу, яку нам розписав тренер, ми виконали. Будемо серйозно працювати над підготовкою до другої частини чемпіонату”.

Про шанси пробитися у Першу лігу

“Звичайно, шанси є. І все залежить від нас. Бачимо, що і календар у нас хороший. Перші три матчі ми зіграємо вдома. І це дасть команді натхнення. Поєдинок проти “Епіцентра” буде дуже важливим. Це суперник, який ще не програв жодну гру. Не можна сказати, що перші три матчі у 2021-му році будуть ключовими, бо далі ще буде багато турів. Але якщо ми здобудемо максимальну кількість очок, то це дасть хороший поштовх команді”.

Про індивідуальні досягнення

“Для мене індивідуальні результати не є такими важливими. Насамперед я б хотів, щоб ми, як команда, прогресували. І гравці мають розуміти, що краще досягти результату саме командно. Наприклад, що “Ужгород” може вийти у Першу лігу. І тоді у гравців буде більше можливостей. У нашому футбольному клубі наразі створені всі умови для тренувань. Все є для того, щоб команда могла виконати завдання, яке ставить керівництво і тренерський штаб. І гравці перед собою мають ставити ці завдання. Бо футбольна кар’єра не така й довга. Там рік пограєш, там рік, а час йде. Треба витискати максимум”.

Про перспективи ФК “Ужгород”

“У нашої команди є хороші перспективи. 80% гравців є представниками закарпатського футболу. Звичайно, більшість команд хочуть мати місцевих гравців у основному складі. Але коли команда ставить для себе завдання підвищитися в класі, то не завжди є можливість розраховувати тільки на своїх. Є результат, турнірна таблиця. Точково підсилювати треба”.

Про мікроклімат у команді

“Я стараюся знайти спільну мову з усіма молодими гравцями. Намагаюся зрозуміти їхню психологію, їхні інтереси. Навіть цікаво, яку музику слухають, як одягаються, розуміти, як вони мислять. Вони відрізняються від гравців, які трохи старші. Як от Вітя Ряшко, Юра Чонка наприклад. Між ними і молодими гравцями наче і невелика різниця у віці, але відчувається зовсім інший підхід і до справи, і до життя загалом. Але можу сказати, що у нашій команді класний мікроклімат. І всі хлопці дотримуються дисципліни”.

Про відсутність вболівальників через карантин

“Звичайно, всі гравці виходять грати для вболівальників. Приємно відчувати, коли навіть елементарні дії у матчі заслуговують на овації. Ти стараєшся, щоб вони отримували задоволення. На жаль, у 2020-му на стадіони вболівальників не пропускали через карантин. Будемо сподіватися, що потрошки ця ситуація нормалізується, і глядачі зможуть приходити на трибуни”.

Повідомляє офіційний сайт клубу.

 

Нагадаємо, що Десятикласник із Тячівщини став призером Чемпіонату України з лижних перегонів

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)

 

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська