1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатські баскетболісти ледь не створили сенсацію в Першій лізі України

18.01.2021 14:33 Спорт

Минулого вікенду, 16–17 січня, поновилася боротьба в Першій лізі України з баскетболу сезону 2020/21.

Минулого вікенду, 16–17 січня, поновилася боротьба в Першій лізі України з баскетболу сезону 2020/21.

Єдиний представник Закарпаття в третьому за силою баскетбольному дивізіоні держави – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – на своєму майданчику приймав «Хмельницьку Політехніку», повідомив КО. Зазначимо, що ужгородська команда перебуває внизу турнірної таблиці: у 12 попередніх поєдинках наші хлопці вибороли всього дві перемоги. Щодо суперника закарпатців – «Хмельницької Політехніки», то він упевнено лідирує в групі №3 (11 звитяг у 12 матчах).

Хмельничани були явними фаворитами протистоянь із закарпатцями, однак останні зуміли дати гідну відсіч потужному супернику і навіть мали хороші шанси зачепитися за позитивний результат.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Хмельницька Політехніка» – 58:68

Ужгородський БК потужно розпочав гру і протягом усієї першої половини зустрічі лідирував у рахунку. Моментами відрив господарів сягав 8–9 очок, та зберегти комфортну перевагу перед великою перервою команді Олександра Зубковського не вдалося. Наприкінці другої чверті гості додали і скоротили відставання до п’яти пунктів (29:24).

Перевага закарпатського БК у рахунку зберігалася до завершальних хвилин третьої 10-хвилинки. Тільки під ендшпіль передостанньої чверті гостям уперше вдалося вийти вперед (45:47). На жаль, великого запасу сил на фінальний штурм у нашої команди не залишилося. Вирішальна 10-хвилинка проходила за відчутної переваги гостей, і поєдинок завершився вольовою звитягою хмельничан з рахунком 58:68.

Найрезультативнішими у складі «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» були Андрій Попадинець (19 очок) та Валентин Рипкович (16). Набраними очками також відзначилися Артем Пустовіт (10), Дмитро Піскор (5), Олександр Варга (3), Андрій Куртєв (3) та Максим Пилип (2).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Хмельницька Політехніка» – 74:83

Недільна гра між ужгородцями та хмельничанами дещо нагадувала суботню. Як і днем раніше, перша половина поєдинку була за господарями. Закарпатський БК добре грав у нападі й відзначався злагодженими діями в захисті, завдяки чому пішов на велику перерву, будучи попереду (39:34). Зазначимо, що по ходу другої 10-хвилинки перевага «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» сягала 12 очок, та втримати її не вдалося.

Якщо в першому матчі закарпатці в третій чверті збавили оберти й дали супернику вийти вперед, то в повторному поєдинку наші баскетболісти додали і наростили свою перевагу до 9 пунктів (63:54).

На превеликий жаль, і цього не вистачило, аби здобути бажану перемогу. До 6-ї хвилини четвертої чверті господарі продовжували втримувати переможний результат і цілком справедливо претендували на вікторію, однак у завершальні хвилини зустрічі гра в нашої команди розклеїлася, а суперник, навпаки, упіймав кураж і переломив хід протистояння на свою користь. У підсумку фінальна сирена зафіксувала поразку закарпатського БК з рахунком 74:83.

Результативними кидками у складі господарів відзначилися Андрій Попадинець (32 очки), Артем Пустовіт (16), Єгор Казінцев (9), Олександр Варга (6), Андрій Куртєв (6), Василь Товтин (3) і Валентин Рипкович (2).

Без сумніву, протистояння з лідером групи ужгородський БК може внести собі до активу, адже гравці команди продемонстрували хорошу гру. На жаль, не вдалося збагатити очкову скарбничку, проте такі поєдинки вселяють оптимізм.

Далі в закарпатської команди виїзні матчі з «Че-Баскетом» (6–7 лютого) та «Калушем-ПНУ» (13–14 лютого), де потрібно брати якомога більше очок і покращувати своє турнірне становище.

Олег МИКИТА

Нагадаємо, замок тамплієрів в Ужгороді: у мережі глузують із новобудови в центрі міста (ФОТО)

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська