1. Новини Закарпаття
  2. >

Підсумки року: топ-8 подій зі світу спорту на Закарпатті

31.12.2020 12:16 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Упродовж року в області відбулося чимало цікавих заходів у галузі спорту.

Упродовж року в області відбулося чимало цікавих заходів у галузі спорту.

Підсумовуючи 2020-ий, «Голос Карпат» підібрав топ найвизначніших спортивних подій, котрі запам’яталися мешканцям краю.

Однією із визначальних подій у Закарпатському спорті цьогоріч та символічною для Перечинщини була дата 24 лютого. Цього дня свій ювілей – 81 рік відзначив знаний у регіоні футболіст, колишній голкіпер "Динамо" Київ та збірної Радянського Союзу  Андрій Гаваші. Футболіста часто ставлять в один ряд з такими відомими воротарями як Лев Яшин, Олег Макаров, Володимир Маслаченко.

Багатим на спортивні заходи цьогоріч став місяць червень. Незабутній спортивний забіг стартував 13 червня у «Долині Нарцисів». Участь у заході взяли всі бажаючі, у тому числі, депутати місцевих та обласних рад, народні депутати. Учасники долали дистанцію, протяжністю 3 кілометри.

Уперше цього року, 27 серпня, в обласному центрі Закарпаття відбулась вагома спортивна подія за участі двоколісного транспорту. 

Велозаїзд “Big City Ride” стартував із площі перед будівлею муздрамтеатру. Велолюбителі «крутили педалі» вулицями Толстого, проспектом Свободи, Митною, Собранецькою, завершили маршрут на площі Народній.

Фанів петанку сюрприз очікував в Ужгороді 25 вересня. У Боздоському парку відбувся перший змагальний день міжнародного турніру з петанку «Каштани-2020». У заході взяли участь 44 спортсмени з Івано-Франківська, Києва, Львова, Мукачева, Ніжина, Ужгорода, Харкова, Черкас і навіть Бельгії, Данії та Марокко. Переможцем турніру став львів‘янин Володимир Стойко. Другу сходинку посів харків’янин Андрій Волошко (клуб «Fair Play»), а третє – представник Ужгородського петанк-клубу Петро Гойс.

Позитивним на нові обличчя в команді для Ужгородського «Минаю» був жовтень цього року. Новим гравцем «Минаю» став футболіст молодіжної збірної ПАР – 23-річний Репо Малепе. До того футболіст належав клубу «Орлайндо Пайретс» – нинішньому бронзовому призеру чемпіонату ПАР.

Листопад не став винятком на спортивні події в області. 28 листопада насичений спортивний захід пройшов у Тячеві.  У матчі міжнародного турніру з міні-футболу «Кубок футбольних надій» взяли участь вісім команд з Виноградова, Вишкова, Калуша, Мукачева, Тячева та Ужгорода.

У підсумку, перемогу здобулили юні футболісти з Виноградівської ДЮСШ, які у фіналі з рахунком 1:0 обіграли команду з Калуша. Бронза дісталася футболістам із Вишкова.

Символічним, без сумніву, цьогоріч для Закарпатського «Минаю» був день 24 грудня. Саме тоді футбольна команда підписала контракт із відомим гравцем Артемом Мілевським. Футболіст є вихованцем київського «Динамо». Чотириразовий чемпіон та володар Кубку та Суперкубку України, чемпіон Білорусі, володар Кубка та Суперкубка Білорусі у складі «Динамо» (Брест), учасник Ліги чемпіонів та Кубку УЄФА (Ліги Європи), учасник чемпіонату світу та Європи у складі національної збірної України, срібний призер молодіжного чемпіонату Європи.

Свого часу Мілевський також відзначився в чемпіонаті Туреччини, Румунії, Хорватії, Росії та Угорщини.

Важливою звісткою цього місяця стала і перемога спортсменки із Ужгорода  Валерії Юзвяк на чемпіонаті Європи 2020 із художньої гімнастики. 

У спорткомплексі «Юність» спортсменку привітали із новим титулом та вручили їй грамоту Ужгородської міської ради.

Нагадаємо, Олександр Ледида привітав закарпаців із наступаючими святами (ВІДЕО)

Читайте на ГК:До уваги жителів регіону: введено особливий режим перебування у окремих зонах Закарпаття
Читайте на ГК:Спецоперація СБУ на Закарпатті: чоловіка викрили у співпраці з країною-агресором та розпалюванні релігійної ворожнечі (ФОТО)
Читайте на ГК:У регіоні вирують пожежі: є загиблі та поранені (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська