1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У шостому турі чемпіонату Берегівщини з футболу команда Кідьоша свою перемогу присвятила знаному виноробу Карлу Шошу (ФОТО)

12.10.2020 10:43 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

10 жовтня головному меценату клубу виповнилося 70, з чим його і вітаємо!

Поздоровили ювіляра не лише гравці та наставники ФК “Кідьош”, а й представники політичної партії “Слуга Народу” в особі менеджера
Берегівського офісу цієї політичної сили Адріани Гецко.

Після напруженого і драматичного поєдинку із грізним і сильнішим суперником - ФК “Бадалово”, якого здолали з рахунком 2:1, тренер команди, в минулому один з кращих нападників району Бейло Дерцені, разом з Адріаною Гецко привітали Карла Шоша зі знаковою датою “солодким дарунком” - фірмовим тортом власної випічки.

А тепер до гри. Матч розпочався швидким голом у другому таймі Ласло Маргітича, безумовно, одного із кращих гравців Кідьоша. 19-річний юнак встигав усюди: і на вістрі атаки, і в півзихисті, і в обороні. Невдовзі більш досвідчена й сильніша команда Бадалова зрівняла рахунок – 1:1. Але футболісти Кідьоша прагнули будь-що зробити дарунок на день народження своєму спонсору і меценату Карлу Шошу, на поле у другому таймі вийшов навіть сорокарічний наставник команди Бейла Дерцені, з появою якого гра помітно загострилась. Колишній форвард докладав зусиль, аби повторити свій знаменитий гол у ворота великобийганьців у першоиу турі, коли майже з центра поля закрутив шкіряного в “дев’ятку”. І йому це майже вдалося: м’яч лише в кількох сантиметрах пролетів над поперечиною. Та тут у справу
втрутився нестримний Ласло Маргітич – отримавши чудовий пас, він перекинув круглого через кіпера, обійшов стража воріт і відправив м’яч у сітку – 2:1.

Це була лише друга перемога омоложеної команди Кідьоша.

“А для нас вона надзвичайно важлива,- поділився з Голосом Карпат Бейло Дерцені, більше відомий у футбольних колах як Ковку.- По-перше, здлолали грізного суперника, по-друге, довели, що і сильних можна перемагати, а по- третє, дуже вже хотілося порадувати нашого головного спонсора Карла Шоша в день його ювілею.”

Здобуті в напруженій боротьбі три очки, безперечно, підняли моральний дух футболістів. Команда покинула небезпечну зону аутсайдерів і сьогодні посідає шосте місце в турнірній таблиці.

А попереду В.Бакта, яка у звітному турі обіграла суперників з Мужієва з розгромним рахунком 5:0. Стільки ж забили супернику з Перехрестя великобийганьці, які мають в активі 16 залікових балів і поки-що другі в
табелі про ранги. З таким самим “багажем” з 16 очок третю позицію займають гравці ФК “Берегвідейк” – у неділю вони переграли юних
квасівчан, у команді яких є кілька дуже перспективних гравців.

Іншим центральним матчем туру стала зустріч команд Запсоня і Великих Берегів. Героєм поєдинку став Гергель Горват, який забив два голи
супернику і один зрізав у власні ворота. Сценарій поєдинку розвивася досить драматично: відкрили рахунок великоберезьці – Саболч Ач вміло пробив штрафний. Та незабаром Петро Романюк зрівняв рахунок – 1:1. Опісля Гергель вивів свою команду вперед, майстерно виконавши пенальті – 2:1. А через кілька хвилин влучив у власні ворота – 2:2. Мабуть, відчуваючи свою провину, Горват будь-що старався спокутувати її і влучним ударом із-за меж карного майданчика поставив переможну крапку у грі – 3:2 на користь “Талісмана”. Слід відзначити впевнену гру кіпера й одночасно граючого тренера “Талісмана” Бертолона Нілоша, який чудовими сейвами кілька разів рятував своїх підопічних від вірного гола. На добре слово заслуговує і страж воріт Кідьоша Золтан Кардош, котрий теж парирува ряд небезпечних ударів суперника.

Відмітимо, що в команди з Великих Берегів бракувало запасних гравців – не було кого викласти на заміну. Тому навіть травмовані вимушені були грати до кінця. Так, Денису Чегілю чотири (!) рази заморожували ногу і він, терпляче зношуючи біль, мужньо дограв поєдинок до фінального свистка. Молодець!

Тепер “Талісман” з 10 очками разом з ФК “Бадалово” ділять між собою четверту і п’яту сходини в турнірній таблиці. Як уже зазначалось, по 6 залікових балів мають в активі Кідьош та Мужієво, по 3 – Запсонь і Перехрестя. Замикають розміщення команд у табелі про ранги юні квасівчани, у яких все ще попереду.

Прикро, але на становлення команди не звертає уваги місцева влада, зокрема голова села Василь Губаль, який самовисунувся на очільника новоствореної Великоберезької ОТГ. Він і раніше мало цікавився ситуацією у футбольному клубі, а тепер під час виборчої кампанії – і поготів.

Нагадаємо, на рідкісне коралове диво натрапили на Перечинщині (ФОТО)

Читайте на ГК:Серце щемить від болю: на Закарпатті пожежа забрала життя 19-ти чотирилапих пухнастиків (ФОТО)
Читайте на ГК:“Мама хоче закрити його від усього світу”: на Закарпатті на світ з'явилося “дитинча” з обличчям у формі серця (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська