1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Закарпатті відбувся чемпіонат з мініфутбол імені Федора Варги /ФОТО

14.08.2022 20:52 Спорт

Загалом у турнірі взяли участь 7 команд юних футболістів.

Загалом у турнірі взяли участь 7 команд юних футболістів.

Цими вихідними юні футболісти краю взяли участь у чемпіонаті присвяченому пам’яті видатного спортсмена Федора Золтановича Варги.

Про це у соцмережі Фейсбук повідомила Тетяна Корнутяк.

"13-14.08.2022 відбувся чемпіонат з міні-футболу, серед дітей 2014-2015 року народження, присвячений пам'яті видатного спортсмена Ф. З. Варги. В турнірі брали участь юні футболісти Березнянщини на чолі з тренером Іваном Івановичем Рогачем, які серед 7 команд турніру учасників 2014 року народження вибороли 1 місце!", - зазначається в повідомленні.

Довідково

Федір Золтанович Варга (угор. Varga Ferenc, нар. 30 березня 1946, Чоп, Закарпатська область, СРСР — пом. 2 листопада 2017, Чоп, Закарпатська область, Україна) — колишній радянський і український футболіст, а згодом — жіночий футбольний тренер та громадський спортивний діяч. Грав на позиції нападника та півзахисника. Перший футболіст закарпатського м. Чоп, який виступав у вищій лізі радянського футболу. У першості СРСР серед команд 1 групи класу «А» досяг почесне 5 місце, був бронзовим призером першості СРСР серед команд 1 підгрупи другої групи класу «А» і першості УРСР серед команд класу «Б» у своїй зоні.

Після завершення своєї професіональної кар'єри він на громадських засадах брав активну участь у спортивному житті міста та області. На початку семидесятих років він стає тренером ужгородської ДЮСШ та одночасно — одним з ініціаторів створення жіночого футболу в Закарпатті. Згодом його призначають тренером жіночої команди міста та головним тренером збірної команди області. Немала заслуга його в тому, що цей вид спорту у дев'яностих роках вийшов на всесоюзну та міжнародну арену. Протягом довгих років він працював в обласному спорткомітеті і в Закарпатській обласній федерації футболу, керував жіночим футбольним рухом в області та передавав свій досвід молодому поколінню.

Читайте також: Закарпатські регбісти зіграли благодійний матч на підтримку ЗСУ (ФОТО)

Читайте на ГК:Сплатив заставу й повернувся "до бізнесування": на Ужгородщині впіймали переправника військовозобов'язаних (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:На Ужгородщині затримали чергового "бізнесмена -переправника" військовозобов’язаних (ФОТО)
Читайте на ГК:І на ношах несли, і санчатами везли: медики розповіли про порятунок юнака на Закарпатті (ФОТО)