1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

Відбувся потужний літній табір з бразильського джиу-джитсу на Виноградівщині / ВІДЕО

29.07.2022 21:52 0 Спорт Ексклюзив Автор: Голос Карпат

78 дітей з Виноградова, Берегова та Пийтерфолво підвищили свої спортивні навики під наглядом наставників Brazilian Power Team з Румунії.

Безкоштовний спортивний табір на 5 днів з проживанням, харчуванням, тренуваннями і розвагами для молоді пройшов у с. Пийтерфолво Берегівського району.

Подія відбулася за всебічного сприяння Благодійних фондів "Геніус" та "Про Культура Угоча".

- Популярність бразильського джиу-джитсу дуже зростає у світі. Адже дуже багато чемпіонів єдиноборств займаються цим спортом, - розповів Юрій Логойда, директор Виноградівської спортивної школи.

Крім технік джиу-джитсу діти займалися і футболом, і баскетболом, і настільним тенісом. Старші - проживали в гуртожитку.

- Не достатньо просто фізичної сили чи техніки, - поділився РОБЕРТ ГАВРИЛЮК, головний тренер Brazilian Power Team UKRAINE. - Тут треба розвивати хорошу кондицію, хорошу координацію, зрозуміти, коли діяти і передбачати свого суперника.

- Я дуже приємно вражений. З часу свого останнього візиту, спостерігаю великий ріст в техніці студентів, а також в кількості студентів, - наголосив ФРІДЄШ ГРОСС, професор БЖЖ м.Тіргумуреш, Румунія, який є засновником Виноградівської спортивної школи. - Я чотири роки жив у Виноградові і вважаю себе трошки українцем. І мені дуже прикро, що в Україні таке відбувається. Дуже хочеться, щоб усе стабілізувалося і можна було говорити про розвиток. Бразильське джиу-джитсу дає можливість молоді виплеснути негативну енергію, отримати позитивний досвід для кращих результатів у майбутньому.

Літній табір також відвідав Мірча Кублешан, наставник Гросса Фрідєша і головний тренер Brazilian Power Team у Румунії.

Учасники отримали кваліфікаційні грамоти, багато позитиву, навиків, стали кращими і сильнішими. І сподіваються проводити такий захід щонайменше щороку.

Табір із бойового мистецтва провели за підтримки Уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини, Фонду ім. Ґабора Бетлена та уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці між областю Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаття, а також за координацію програми розвитку дошкільних навчальних закладів Карпатського басейну.

Фотограф Олег Немченко

Нагадаємо, Закарпатський поліцейський здобув призове місце на чемпіонаті України зі змішаних єдиноборств

Читайте на ГК:“Вбіг схвильований чоловік зі словами…”: що трапилося на Виноградівщині після півночі? (ФОТО)
Читайте на ГК:Сучасне мистецтво процвітає: у Виноградові відкрили першу персональну вставку юної художниці (ФОТО)
Читайте на ГК:Вулична бійка переросла у стрілянину: подробиці конфлікту на Закарпатті (ФОТО)