1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Різновиди гантелей для домашніх тренувань

58
Спорт Без регіону (не видаляти!)

Різновиди гантелей для домашніх тренувань

Одним з найпопулярніших снарядів для домашніх тренувань є гантелі. Випускається багато видів подібного спортивного інвентарю. Вибір залежить від цілей тренувань. Також варто враховувати, для кого обирається спорядження, а також ступінь тренованості користувача. Якщо вибір буде зроблений правильно, заняття спортом в домашніх умовах будуть не менш ефективні, ніж у спортзалі.

Щоб правильно обрати гантелі, враховують безліч характеристик. Для бажаючих тренуватися вдома варто враховувати цілий ряд характеристик, переваг та недоліків. Це дозволить обрати потрібний варіант.

Види сучасних гантелей

Почати потрібно з розгляду різновидів представлених снарядів. Випускаються гантелі 2 типів:

- Цільні. Це лита конструкція, яка має фіксовану вагу.        

- Розбірні. Передбачається зміна ваги за допомогою фіксування на грифі металевих або гумових дисків.

Спорядження литого типу обирають переважно для тренажерного залу. Тут достатньо місця для спеціального стенду з гантелями різної ваги. Вдома подібне рішення не є практичним. Тому вдома частіше використовують розбірні моделі.

Вага спортивного інвентарю

Не варто обирати надто важкі або надлегкі моделі. У цьому випадку тренування не буде ефективним. Враховувати потрібно власну фізичну підготовку. Якщо ви новачок, обирайте найлегші моделі. Таким чином ви швидко здобудете потрібну фізичну форму.

Щоб визначити оптимальну масу, також варто враховувати вид тренування. Не менш важливим фактором є стать користувача:

- для чоловіків – 4-9 кг;        

- для жінок – 2-4 кг.

Після певного часу можна поступово збільшувати вагу гантелей. Це твердження справедливе, якщо ціллю тренувань є підтяжка або нарощення м'язів. У цьому випадку чоловікам потрібні гантелі вагою максимум до 25 кг, а для жінок – 15 кг. Використання надвеликої ваги особливо некорисно для жінок, але й для чоловіків є некорисним.

Для фітнес-тренувань будуть необхідні гантелі від 1 до 3 кг. Вони легкі, але спеціальні вправи будуть більш ефективними. Якщо займатися фітнесом, використовуючи важкі гантелі, можна отримати травмування, на опорно-руховий апарат будуть діяти великі навантаження.

У роз’ємних моделях вагу підібрати досить просто. Потрібно лише зафіксувати на грифі відповідну кількість дисків. А з литими конструкціями можуть виникнути деякі складнощі. Але враховуючи ці рекомендації, зробити помилку буде важче.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber