1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородські баскетболісти програли на виїзді у Калуші

22.02.2022 14:23 Спорт

Минулого вікенду, 19–20 лютого, відбувся черговий тур Першої ліги України з баскетболу сезону 2021/22. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» на виїзді протистояв «Калушу-ПНУ».

Минулого вікенду, 19–20 лютого, відбувся черговий тур Першої ліги України з баскетболу сезону 2021/22. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» на виїзді протистояв «Калушу-ПНУ».

Після двох яскравих звитяг над «Тернополем-2-ЗУНУ» (80:59 та 90:88) у попередньому турі, команда Олександра Зубковського прагнула здобути позитивний результат і в протистоянні з калушанами, повідомив КО. Та одна з кращих команд групи №4 (Поділля) перед рідними вболівальниками поступатися не бажала і в цих матчах налаштовувалася винятково на переможний результат.

Перший матч. «Калушу-ПНУ» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 88:78

На початку гри перевагою володіли закарпатці. За підсумками п’яти зіграних хвилин вони були попереду – 9:18. Втримати цю перевагу нашій команді не вдалося і перед першою перервою калушани скоротили відставання до мінімуму (23:24). А на старті другої 10-хвилинки господарі вийшли вперед (31:26). Минуло кілька хвилин і гості повернули собі лідерство (31:35), та через дві хвилини знову його втратили (40:37). Кінцівка першої половини зустрічі все ж була за ужгородцями. Вони вдало діяли і перед великою перервою створили собі перевагу в 9 очок (41:50).

Та, як виявилося згодом, цього було замало. У третій чверті калушани значно додали і знову вийшли вперед (68:64). Відпускати лідерство господарі не збиралися і в заключній 10-хвилинці надійно оборонялися та добре діяли в нападі. Як підсумок – перемога «Калуша-ПНУ» з рахунком 88:78.

Точні кидки в складі «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» завдавали Олександр Варга (30), Федір Варга (18), Андрій Куртєв (14), Ярослав Терів (9), Валентин-Крістіан Вішкольц (5) і Віталій Наглюк (2).

Другий матч. «Калушу-ПНУ» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 84:70

На жаль, у повторній грі закарпатці не змогли нав’язати супернику серйозну боротьбу. Калушани зі старту пішли вперед і впевнено контролювали хід поєдинку. Вже після першої чверті господарі володіли перевагою в 11 очок (21:10), а після другої – в 26 (50:24).

У двох заключних 10-хвилинках ужгородці діяли краще і почали скорочувати своє відставання, та наблизитися до суперника впритул і відновити інтригу їм не вдалося. Фінальний рахунок зустрічі – 84:70.

Результативними діями у складі закарпатського БК відзначилися Олександр Варга (30 очок), Ярослав Терів (18), Федір Варга (15) та Валентин-Крістіан Вішкольц (7).

Наразі наша команда має у своєму активі 27 очок (5 перемог / 7 поразок) і займає передостаннє місце в турнірній таблиці. Наступні поєдинки колектив Олександра Зубковсього зіграє 5–6 березня на виїзді проти «Хмельницької Політехніки-ДіДіБао», яка випереджає представників Срібної землі на два пункти.

Олег МИКИТА

Нагадаємо, Бюджети закарпатських громад можуть втратити частину надходжень.

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська