1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородські баскетболісти не змогли перемогти команду з Чернівців

22.11.2021 14:23 Спорт

БК «Че-Баскет» вдало проводить першу частину чемпіонату України з баскетболу серед команд Першої ліги й уже здобув 6 перемог у 6 стартових матчах.

БК «Че-Баскет» вдало проводить першу частину чемпіонату України з баскетболу серед команд Першої ліги й уже здобув 6 перемог у 6 стартових матчах.

Команда Олександра минулого вікенду, 20–21 листопада, вирушила до Чернівців, аби перервати цю серію, повідомив КО.

Закарпатці гідно протистояли потужному супернику і навіть мали шанси на хороший результат, та все ж досвід узяв гору над молодістю, і чернівчани знову тріумфували.

Перший матч. «Че-Баскет» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 95:86

У першій половині поєдинку на майданчику точилася рівна гра. Команди по черзі володіли ініціативою, особливо не форсуючи події. Стартова 10-хвилинка завершилася з рахунком 22:24 на користь ужгородців. На початку другої чверті чернівчани спочатку наздогнали наших баскетболістів, а потім і вийшли вперед (станом на 5 хв. другої частини гри рахунок був 40:31). Але розвинути успіх господарям не вдалося. Ба більше, перед великою перервою «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» повернув собі лідерство (44:46).

Визначальною в цій грі стала третя чверть. «Че-Баскет» краще зіграв у нападі й надійніше в обороні, завдяки чому зміг заволодіти перевагою в 6 очок (73:67). На жаль, учергове відігратися й вирвати перемогу нашій команді не вдалося. Колектив Геннадія Водовоза контролював хід гри і довів справу до переможного для себе результату – 95:86.

Найбільше очок у складі гостей набрали Олександр Варга (31) та Валентин Рипкович (27). Результативними діями відзначилися також Ярослав Терів (10), Федір Варга (6), Дмитро Піскор (4), Андрій Попадинець (4), Андрій Куртєв (2) і Денис Ігнатишин (2).

Другий матч. «Че-Баскет» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 91:69

У недільній грі чернівецький БК зі стартових хвилин захопив лідерство й не відпускав його ні на мить. Господарі майданчика потужно провели стартову чверть і створили собі перевагу в 21 очко (32:11). Далі «Че-Баскет» дещо збавив оберти, і ужгородці зуміли скоротити відставання до 8 пунктів (44:36).

На екваторі третьої 10-хвилинки команда Олександра Зубковського підібралася до свого суперника на відстань 5 очок (56:51), але, як виявилося згодом, це був максимум нашої команди в цьому поєдинку. Чернівецькі баскетболісти на високому рівні зіграли наприкінці зустрічі й упевнено довели справу до 8-ї перемоги в сезоні (91:69).

Точними кидками у складі «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» відзначилися Федір Варга (20 очок), Ярослав Терів (14), Олександр Варга (13), Валентин Рипкович (13), Денис Ігнатишин (4), Андрій Попадинець (3) і Дмитро Піскор (2).

Наступним суперником ужгородської команди буде «Калуш-ПНУ» (поєдинки відбудуться 4–5 грудня в Ужгороді).

Олег МИКИТА

Нагадаємо, Закарпатців удостоєно державними нагородами (ФОТО)

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська