1. Новини Закарпаття
  2. >

Скандал у антидопінговій організації України: керівники звільняються після звіту WADA

27.10.2021 18:43 Спорт

Директор Національної антидопінгової організації України Іван Курліщук та його заступник Ярослав Кручек подали у відставку після звинувачень Всесвітньої антидопінгової агенції в маніпуляції з допінг-пробами, інформувала УП.

Про це йдеться у заяві міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта на сайті Мінмолодьспорту.

Пряма мова Гутцайта: 

"Національна антидопінгова організація України (НАДЦ) порушила міжнародний стандарт тестування. Тому вже сьогодні директор НАДЦ Іван Курліщук та його заступник Ярослав Кручек подали у відставку".

Гутцайт додав, що Мінмолодьспорту займає "чітку позицію у боротьбі з допінгом і нікому не дозволить порушувати антидопінгові правила". За його словами, "реакція на порушення буде миттєвою та жорсткою". 

Передісторія:

Всесвітнє антидопінгове агентство заявило, що провело спецоперацію "Геркулес" і знайшло докази маніпуляції з допінг-пробами у Національному антидопінговому центрі України.

Також WADA розслідувало звинувачення стосовно існування у Федерації легкої атлетики України схеми покриття використання допінгу, але підтвердження цьому не знайшло.

Водночас під час операції "Геркулес" ідентифікували особу, пов'язану з ФЛАУ, яка могла мати відношення до торгівлі препаратором ерітропоетином, який є у списку заборонених речовин WADA.

Читайте на ГК:Відремонтують, але не все: відомо яким автошляхам пощастить з ремонтом цієї весни
Читайте на ГК:Приватні структури чи законні військові формування?: уся правда про ТЦК та межі їх повноважень
Читайте на ГК:Варто поспішити, щоб встигнути у квітні: важлива інформація для українських водіїв
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська