1. Новини Закарпаття
  2. >

Визначились абсолютні чемпіони Першої ліги Закарпаття з футболу

25.10.2021 14:49 Спорт

Услід за суперкубковими баталіями Середнє приймало матчі за звання абсолютного чемпіона першості Закарпаття.

Услід за суперкубковими баталіями Середнє приймало матчі за звання абсолютного чемпіона першості Закарпаття.

«Естафету» передано відмінно! Це, зокрема, засвідчив матч юнаків між «Нижнім Коропцем» і «Говерлою» (Ясіня), переможцями відповідно Західної та Східної зон.

Обидва суперники продемонстрували зрілий юнацький футбол із погляду реалізації тактичної задумки тренерів, індивідуальних умінь та бажання здолати суперника. Можливо, гравці обох команд і не створили велику кількість стовідсоткових моментів, але те, що подарували глядачам видовищну гру, – факт.

Десь епізодами в центрі поля пробували домінувати представники Мукачівщини, десь фрагментами настирливішим в атаці був колектив із Рахівщини, та в цілому обидва претенденти на звання найкращого діяли по-спортивному, намагалися використати свої сильні сторони та нейтралізувати такі ж у візаві. А в підсумку ясінянці продемонстрували свій гуцульський характер і зуміли, на відміну від суперника, створені моменти втілити в гол. Це сталося в другому таймі, коли навісом у штрафну суперника хутко скористався Олександр Гринчишин. Отож мінімальна перемога «Говерли», яка до виграшу «золотого матчу» у зоні додала ще й вікторію в зустрічі за звання абсолютного чемпіона першості області.

Водночас іще раз слід подякувати гравцям і тренерам обох команд. Матч справді був цікавим та важкопередбачуваним за результатом.

Кращими футболістами цього двобою визнали Станіслав Тимко («Н.Коропець») та Олександра Гринчишина («Говерла»).

Почин із видовищного футболу після юнаків продемонстрували й першолігівські дорослі. Утретє у фінальному матчі за звання абсолютного чемпіона зійшлися «Колос» (Іванівці) та «Тячів». Обидві команди по разу вже вигравали, і ось тепер хтось мав перемогти вдруге.

Суперники продемонстрували зрілу першолігівську гру – швидкісну, атакувальну, із намаганням домінувати на кожному клаптику поля… А такий футбол не може не подобатися вболівальникам. До речі, вони палко підтримували свої команди: із «пищалками», барабанами, радісними вигуками. Особливо колоритною була мегагрупа підтримки в «Колоса». І як було додатково приємно спостерігати, коли фани Мукачівщини не тільки палко підбадьорували «своїх», а й вітали суперників, коли їм вручали нагороди за чемпіонство в Східній зоні. Оце разом усе й те, що творить футбольну виставу по-справжньому святковою. Та повернімося безпосередньо до неї…

Претенденти на чемпіонство добре знали один одного, тому довго не розкачувалися й почали діяти на зустрічних курсах. І до перерви колективу з Іванівців таки вдалося відкрити рахунок. Притому це сталося після того, як тячівці теж безперестанку шукали свого спортивного щастя біля воріт «західняків». Та не забиваєш ти – забивають тобі. І в колосівців постарався Михайло Лозинець.

Після перерви тячівці вийшли ще агресивнішими в нападі, адже розуміли: після 0:1 тим паче потрібно забивати. Та знову: спочатку атака то на одні ворота, то на інші. Зрештою, у тячівців у воротарську площу візаві увірвався Дмитро Антошин. Випередив захисників суперника й хоч пробивав із певного кута, проте холоднокровно відправив у дальній повз «кіпера» – 1:1.

У золотоосінньому прохолодному середнянському повітрі запахло післяматчевими пенальті. Та цей інтригувальний згусток дуже швидко, мов вітер хмари, розігнали футболісти з Іванівців. Спочатку Михайло Ковач вивів свою команду вперед, а в компенсований арбітром час той же Лозинець дублем остаточно зняв питання переможця. Красива гра двох хороших суперників із перемогою «Колоса»!

Кращі гравці матчу – Дмитро Антошин («Тячів») та Михайло Лозинець («Колос»).

Закарпатська асоціація футболу

Нагадаємо, На базі Мукачівської ДЮСШ тренується збірна України з легкої атлетики (ВІДЕО)

Читайте на ГК:Навіть небо плаче від болю: небесне військо поповнив 20-річний закарпатець (ФОТО)
Читайте на ГК:До уваги жителів регіону: введено особливий режим перебування у окремих зонах Закарпаття
Читайте на ГК:Спецоперація СБУ на Закарпатті: чоловіка викрили у співпраці з країною-агресором та розпалюванні релігійної ворожнечі (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська