1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

В Ужгороді провели два турніри зі стронґмену (ВІДЕО)

19.09.2021 21:32 0 Спорт

У турнірі "Юніор Стронґмен" змагалися юнаки віком від 15 до 18-ти років. Також відбувся турнір для силачів "Карпатський ведмідь".

Змагання зі стронґмену відбулися в Ужгороді сьогодні, 19 вересня. На площі Фенцика провели два турніри, розповів головний організатор змагань Іван Григоровський. За його словами, у 2020-му та цього року через пандемію обидва турніри вирішили зробити в один день, пише Суспільне.

Максим Вацлав приїхав на змагання зі Львова. Це його перший турнір. Спортом, каже, займається близько року.

"Цікаво займатися цим спортом. Можна проявити свою силу", — розповів хлопець.

Участь у змаганні "Юніор стронгмен" взяли 9 хлопців, каже головний організатор Іван Григоровський. Для них підготували 5 вправ.

"Треба Аполлон Аксель – це штанга з товстим грифом – підняти найбільшу кількість разів. Наступна вправа – перекидування колес вагою 100 і 300 кілограмів. Потім – перебігання з колесом, як фермерська хода. Далі естафета-завантаження: треба якнайшвидше закидати декілька предметів і 80-кілограмовий камінь на платформу. І в кінці – утримання цеглин перед собою на максимальний час", — розповів Іван Григоровський.

Переможцем турніру юніорів став львів’янин Дмитро Качмарик.

"Я б сказав, що найважчою частиною була остання вправа, вона була більше на витривалість. А для мене вона була вирішальною", — каже Дмитро.

Для турніру «Карпатський ведмідь» також підготували 5 вправ.

"Жим колоди лежачи. Вправа дуже рідко використовується на турнірах стронґмену, у нас її теж не було. Станова тяга, де вантаж тримається не спереду, а з боків. Потім буде прем’єра (може, й світова, бо цієї вправи я не бачив ніколи) – піраміда з колес. Потрібно колеса вагою 300, 100, 80 кілограмів скласти в піраміду. Тримання, як у юніорів, але не 6 цеглин, а 10. В кінці – фермерська хода з валізами по 152 кілограми", — розповів Іван Григоровський.

У "Карпатському ведмеді" взяли участь три спортсмени. Це сам організатор заходу Іван Григоровський, Володимир Цифра із Великого Березного та Іван Деркач із Ракошина на Мукачівщині.

"Виступати в Ужгороді для мене завжди важко. Тепер я мав виступати в Києві на Чемпіонаті світу з перетягування каміонів. Я відмовився, щоб приїхати сюди. Для мене це традиція. Я думаю, якщо я виступаю на «Ведмеді», значить, у мене ще один рік буде нормальний. Вдома завжди важко виступати. Кажуть, що стіни допомагають, але я тут не маю шансу на помилку", — каже Володимир Цифра.

"В Ужгороді дійсно важко виступати, бо тут своя публіка, і тому хочеться вдома показати найкращий результат. Особисто для мене найлегша вправа перша – жим колоди на лавці", — розповів один із учасників змагання Іван Деркач.

Перше місце у змаганні посів Володимир Цифра, друге – Іван Григоровський, Третє – Іван Деркач.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті змагатимуться "ведмеді-силачі".

Читайте на ГК:Знайомство, пістолет, постріли та удушення: романтична зустріч закінчилася вбивством (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:“Таксі” за 11000 зелених: деталі гучного затримання на Закарпатті (ФОТО)
Читайте на ГК:Вправлялись на влучність: закарпатець влаштував стрілянину  біля садочка (ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська