1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатець здобув срібну медаль на Чемпіонаті світу в Угорщині (ФОТО)

12.08.2021 12:45 0 Спорт
 

Чотирикілометрову дистанцію з 22 контрольними пунктами, прокладену в історичному центрі міста Секешфехервар, він подолав за 16 хвилин і 7 секунд.

Мукачівець Сергій Бабич виборов срібну медаль на спринтерській дистанції чемпіонату світу зі спортивного орієнтування серед ветеранів, що проходить в Угорщині (World Masters Orienteering Championships 2021). 38-річний закарпатець виступає у категорії наймолодших ветеранів.

Чотирикілометрову дистанцію з 22 контрольними пунктами, прокладену в історичному центрі міста Секешфехервар, він подолав за 16 хвилин і 7 секунд. Чемпіоном став росіянин Євгеній Попов, третє місце у
поляка Кароля Галіча.

Ще одну нагороду Україні – бронзову в категорії спортсменів старших 70-років – приніс черкащанин Микола Божко.
82-річний латиш Родріго Славіньш – учасник перших всесоюзних змагань, що проходили 1963 року на Закарпатті, а пізніше багаторазовий чемпіон СРСР – зайняв 4 місце.

У чемпіонаті беруть участь півтори тисячі спортсменів з 37 країн світу, вони змагаються у 13 вікових категоріях (від 35 до 95 років, окремо серед чоловіків і жінок). Золоті медалі у фіналі спринту отримали спортсмени з 14 країн. Найуспішнішими були швейцарці, які вибороли 5 перших місць.

Сергій Бабич є випускником Мукачівської ЗОШ №10 та клубу спортивного орієнтування «Товариш», навчався у Національному університеті «Львівська політехніка». Чверть століття активно займається спортом, є багаторазовим чемпіоном України. Останнім часом виступає за клуб «Лео-Тім».

Олександр Цепурдей.

Фото зі сторінки чемпіонату.

Нагадаємо, "Роботи киплять": в Ужгороді встановлюють найвищий прапор в області до Дня Незалежності (ФОТО)

Читайте на ГК:Неподалік пішохідного переходу хлопчика збило авто: перші подробиці аварії в Мукачеві (ФОТО)
Читайте на ГК:Непідкупні поліцейські "запакували" жінку-порушницю: відомо що сталося (ФОТО)
Читайте на ГК:Закарпатка зробила “непристойну” пропозицію патрульним: як жінка поплатиться за свою витівку? (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська