1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Закарпатті втретє відбувся «Khust Half Marathon»

10.05.2021 14:18 Спорт

9 травня у місті над Тисою відбулася довгоочікувана легкоатлетична подія – “KhustHalfMarathon-2021”.

9 травня у місті над Тисою відбулася довгоочікувана легкоатлетична подія – “KhustHalfMarathon-2021”.

Спортивний захід, започаткований три роки тому ГО “Велооб`єднання”, без перебільшення, став одним із улюблених забігів не тільки для хустян, але й гостей із різних куточків України, повідомив КО.

Бігуни, серед яких як початківці-аматори, так і професійні спортсмени, змагалися на пів марафонській дистанції 21,1 км, а також у командних естафетах 2 по10, 5 км і 4 по 5, 25 км. Свої сили випробовувала й малеча на дитячих забігах на 100 та 500 метрів. За доброю традицією, усі бажаючі могли долучитися до доброї справи – участі в благодійному забігу. Загалом учасниками “Khust Half Marathon-2021” стали близько 600 бігунів.

“Головною метою “Khust Half Marathon-2021” є популяризація здорового та активного способу життя, формування у людей культури бігу. Завдяки командній роботі ГО “Велооб`єднання”, за підтримки однодумців, партнерів, небайдужих до розвитку спорту людей нам вдається третій рік поспіль втілювати в життя цей захід. Життя – це рух, тож будьте активними й долучайтеся до наших спортивних подій, – закликав головний організатор “Khust HalfMarathon” Андрій Козир.

Стартував забіг після запальної розминки з майдану Незалежності. Маршрут пролягав центральними вулицями та об’їзною дорогою.

Протягом усієї дистанції учасників підбадьорювали вболівальники та волонтери з ГО “Фойта”, юні пластуни, школярі, а на її половині своїми закарпатськими мотивами запалював та додавав енергії бігунам колоритний фольк-гурт “Хустяни” та юні танцюристи – вихованки зразкового хореографічного ансамблю “Тацювальний клуб “Еліт”.

Загалом спортивна подія об’єднала бігунів різного віку – від малечі до спортсменів, яким за 70. Так, найстаршою учасницею півмарафону стала 72-річна львів’янка Лариса Лабарткава. Свій перший пів марафон жінка, інженер за фахом, пробігла у 55 років. До того займалася альпінізмом. Серед чоловіків – майстер спорту Віктор Казанін.

Не пропускає закарпатські пів марафони і гість із Одеси Віктор Пахмурний. Закарпаття для нього – друга батьківщина, адже багато років тут працював.

“Я не є професійним бігуном, але регулярно дозволяю собі пробігти 21 кілометр. Цьогоріч це вже четвертий мій пів марафон. Через три тижні братиму участь у Перечинському півмарафоні. Заключним у сезоні стане червневий Одеський пів марафон. Раджу всім бігати, особливо своїм ровесникам, кому за 60. Біг – дуже унікальна і, в той же час, проста річ. У сучасному світі з його ритмом і стресами біг – просто фізіологічна потреба. Він чудово дисциплінує, мотивує стежити за вагою, тримати себе у хорошій формі. Тим паче стільки організовується хороших заходів, де не просто корисно, а надзвичайно приємно взяти участь”, – розповів пан Віктор.

Щороку радо приїжджає до Хуста на пів марафон і відома львів’янка Ольга Стадник. У свої 65 енергійна жінка має чималу колекцію спортивних нагород. Почала бігати, коли вийшла на пенсію.

“Я дуже задоволена своїм результатом. Пробігла пів марафонську дистанцію за 1 годину 44 хвилини. Надзвичайно подобається організація, колоритна атмосфера, усміхнені привітні люди”, – радо ділиться враженнями пані Ольга.

Абсолютними переможцем “Khust Half Marathon -2021” став бігун Дмитро Дідоводюк із Івано-Франківська, який подолав 21,1 км за 1 год. 9 хв. 01 сек. Другим на сходинку п’єдесталу піднявся Сергій Оксенюк із Луцька (1 год. 10 хв. 14 сек). Третім фінішував Павло Клим зі Львова (1 год. 10 хв. 16 сек.)

Серед жінок абсолютною переможницею стала наша землячка, уродженка Велятина – Олеся Дідоводюк із результатом 1:22:28. Другою прибігла Оксана Оксенюк із Луцька (1:22:53). “Бронзу” здобула легкоатлетка зі Львова Роксана Бондаренко. Її результат -1:28:50.

Уже традиційно визначали кращих і у різних вікових категоріях, а також переможців командних естафет. Щодо дитячих бігових змагань, то тут переможених не було і всі, без винятку, отримали нагороди.

Після забігу усіх учасників “KhustHalfMarathon” частували фірмовим бограчем та іншими колоритними стравами закарпатської кухні. Для діток діяли спеціально облаштовані ігрові зони.

Традиційно цього дня не обійшлося і без розіграшу лотереї, тож багато учасників отримали чудові призи, а одна із бігунок стала власницею суперпризу – басейну.

Тож спортивне свято вдалося на славу, а головне – заохотило ще більше містян займатися бігом, бути здоровими й активними!

Богдана КЛЕКНЕР

Нагадаємо, У Боздоському парку Ужгорода відбувся турнір з петанку (ФОТО)

Читайте на ГК:Без паски і шовдаря, але з дивними замінниками: як закарпатка святкувала Великдень в одній із Європейських країн
Читайте на ГК:Небезпечна пожежа на Закарпатті: вогнеборці встигли врятували гараж та житловий будинок (ФОТО)
Читайте на ГК:Підкралася непомітно й "затягнула в полон": на Закарпатті невидима смерть ледь не забрала життя трьох дітей
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська