1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

«Минай» залишається серед головних «андердогів» УПЛ, незважаючи на перемогу

02.03.2021 10:28 Спорт

Перша перемога в календарному році дозволила закарпатському «Минаю» залишити останню сходинку в турнірній таблиці Української Прем’єр-ліги, але основна боротьба за порятунок ще попереду.

Перша перемога в календарному році дозволила закарпатському «Минаю» залишити останню сходинку в турнірній таблиці Української Прем’єр-ліги, але основна боротьба за порятунок ще попереду.

У матчі 16-го туру УПЛ «Минай» переміг вдома донецький «Олімпік» з рахунком 2:1, і такий результат на фоні втрати очок конкурентами – «Львовом» та «Інгульцем», дозволив підопічним Василя Кобіна піднятися одразу на дві сходинки вверх по турнірній таблиці. Наразі ужгородці вже не останні, а дванадцяті серед 14-ти учасників сезону в УПЛ.

Втім спочивати на лаврах гравцям та тренерському штабу «Минаю» зарано. Відрив від переслідувачів у боротьбі за збереження прописки в елітному дивізіоні надто хиткий – всього одне очко. І не дивно, що закарпатцям все ще прогнозують важкий фініш сезону. А експерти беттинг-сфери не поспішають виключати «Минай» зі списку головних претендентів на прощання з Прем’єр-лігою.

Однією з компаній, яка завжди ретельно вивчає український футбольний простір і пропонує свої котирування на події у вітчизняному чемпіонаті, є контора 1хBet, аналітики якої вже після завершення чергового туру запропонували свіжі значення, що стосуються шансів борців за виживання. І на думку експертів 1xBet, у «Миная» наразі ідентичні шанси залишитися у Прем’єр-лізі з основними його конкурентами – «Інгульцем», «Львовом» та «Рухом» з Винників. І шанси ці коливаються в межах 30%, якщо конвертувати їх з коефіцієнтів у відсоткові значення.

Також експерти прогнозують можливе погіршення турнірних позицій «Миная» вже після наступного туру чемпіонату, і це також має логічне пояснення. Як повідомляє портал Betonmobile, суперником ужгородців у наступній грі УПЛ буде київське «Динамо». А це не лише команда, що змагається за титул чемпіона країни в цьому сезоні, але й колектив, що апріорі перебуває в кращій формі, адже, крім матчів Прем’єр-ліги, грає ще і в кубку країни та Лізі Європи.

Не додає шансів «Минаю» в битві зі столичним грандом ще і вилучення головного герою переможного матчу з «Олімпіком» Анатолія Нурієва. В Києві підопічні Кобіна будуть змушені грати без дискваліфікованого кращого бомбардира, і в такій ситуації розраховувати на забиті голи і пристойний результат буде важко. Хіба що зимовий новачок команди Артем Мілевський по особливому налаштується на гру проти колишнього клубу, проте наразі форвард не давав приводів очікувати від нього чогось особливого в перших матчах календарного року.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська