1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Визначились призери І Зимового Кубку з міні-футболу Берегівської ОТГ (ФОТО)

13.12.2020 21:23 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

У турнірі взяла участь рекордна кількість команд – 28 (!).

Причому, не лише з населених пунктів, що увійшли до об’єднаної територіальної громади, а й з інших ОТГ, навіть з Мукачева.

Найбільше клубів представляло, зрозуміло, Берегово – 14, три виставила В.Бакта. До півфіналу пробились великобийганьці, Шом, Мукачівська футбольна академія та місцевий “Берегвідийк”.

Драматичним виявився поєдинок першої пари – В.Бийгань – Шом. Основний час не визначив переможця, довелося пробивати семиметрові. Героєм став кіпер останніх Шандор Мішак, який зумів відбити вирішальний удар суперника і таким чином вивести свою команду в фінал.

Другу путівку  на гру за Кубок виборювали ФК “Берегвідийк” та Мукачівська футбольна академія. Ініціатива переходила то до одних, то до інших. Перший тайм так і завершився нульовою нічиєю. У другому гості вміло пресингували, господарі відповідали гострими контратаками. Зрештою, відмінним пасом партнера  на вихід скористався Ференц Борто, який не роздумовуючи пробив зльоту – 1:0 на користь “Берегвідийка”. До кінця зустрічі рахунок не змінився – берегівчани у фіналі!

У поєдинку за третє місце помірялись силами мукачівці та великобийганьці. Основний час теж  не назвав переможця – 2:2. Отож, долю бронзових медалей знову вирішували семиметрові. Їх краще пробили футболісти з міста над Латорицею, а вірніше у вирішальному ударі схибив кіпер сільських спортсменів, який послав кулю вище воріт.

У боротьбі за “золото” першими відкрили рахунок берегівці. Зробив це той же невтомний Ференц Борто. Але потім послідували дві прикрі помилки стража воріт господарів Ріхарда Бейреша, який пропустив у сітку два влучні удари майже з центру поля й мукачівці вийшли вперед – 1:2. Окрилені успіхом “академіки” зуміли зблизька забити і третій гол – 1:3. І тут “Берегвідийк” вирішив змінити тактику: граючий тренер клубу Дьєрдь Пийтер знімає воротаря і у господарів стало на одного гравця більше – ризикований крок. Але втрачати було нічого. Проте, задум не спрацював: мукачівці ще двічі зі своєї половини поля відправляли шкіряного в порожні ворота господарів – 1:5. На останніх хвилинах Мікловш Надь, якого визнали кращим гравцем фіналу, обвівши трьох суперників забив ще один гол престижу, але в підсумку берегівці поступились добре збалансованій команді  Шома – 2:5. Таким чином, першим володарем І Зимового Кубку Берегівської ОТГ стали сільські футболісти Шома із Косоньської територіальної громади. А “бронза” дісталась мукачівцям. 

Крім Мікловша Надя, статуетку ще одного кращого гравця фіналу вручили Віталу Дяченку з Шома.

“Турнір виявився надзвичайно напруженим і видовищним,- поділився з Голосом Карпат заступник голови районної федерації з футболу Валерій Щока.- Гравці продемонстрували надзвичайно грамотний футбол, майже на рівні професіоналів. Поєдинки проходили безкомпромісно, в хорошому темпі, більшість спортсменів підтвердили свою високу майстерність, а команди – злагодженість і націленість на перемогу.”

Родзинкою турніру стала пряма онлайн-трансляція основних матчів на сторінці стадіону “Дружба” в соціальній мережі, відео-ролики яких можна  переглянути. Коментував їх один із провідних гравців “Берегвідийка” Тібор Мартон, дебют котрого в новій іпостасі можна визнати вдалим.

Нагадаємо, протягом тижня берегівчанам даруватиме Радість третя свічка Адвенту.

Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)
Читайте на ГК:«Kelme Cup in Beregovo»: у Закарпатті проводять традиційний всеукраїнський футбольний турнір
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська