1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Ужгороді на стадіоні "Спартак" відкрили музей футболу імені Йожефа Сабо (ФОТО)

24.10.2020 21:48 0 Спорт
 

У музеї представлені безліч фотографій, кубків, медалей, ігрових футболок та навіть бутси Йожефа Йожефовича Сабо.

На стадіон "Спартак" на якому базується ужгородська СДЮСШОР, завітали почесні гості з нагоди відкриття спортивно-реабілітаційного центру, який був побудований за державні кошті для учнів ужгородського СДЮСШОР з футболу. Варто зазначити, що цей об’єкт входить до Програми Президента України "25 спортивних магнітів". Також було відкрито музей футболу імені Йожефа Сабо.

З нагоди цих подій до них завітали: Голова Закарпатської Обласної Державної Адміністрації Олексій Петров, Заступник голови обласної державної адміністрації Цвигун Віталій, Начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Криндач Павло, а також гості з Києва Державний секретар Перевезенцев Олексій, перший заступник Міністра молоді та спорту Симонов Сергій та Заслужений майстр спорту СРСР, Заслужений тренер України, Сабо Йожеф Йожефович, який робив свої перші футбольні кроки саме на ужгородському стадіоні "Спартак".

Під час огляду спортивного об’єкту гості відмітили чудово розвинену інфраструктуру, зокрема гарну якість бігових доріжок та футбольного газону. Йожеф Йожефович згадував свою футбольну юність, яку він провів на цьому стадіоні. Порівняв тодішній і теперішній стан спортивного об’єкту і також був приємно вражений чудовим станом стадіону "Спартак". Він зазначив, що з такими гарними умовами для навчально-тренувального процесу юні футболісти мають все необхідне для того, щоб стати професійними гравцями.

Після огляду стадіону гості всі разом відкрили спортивно-реабілітаційний центр та музей футболу імені Йожефа Сабо. У самому музеї до уваги всіх відвідувачів представлені були безліч фотографій, кубків, медалей, ігрових футболок та навіть бутси Йожефа Йожефовича Сабо. Пан Сабо із задоволенням згадував свої славетні футбольні роки та розповідав всім присутнім цікаві історії із його футбольного життя. В кінці урочистостей директор СДЮСШОР Вадим Дьордь вручив Олексію Петрову та Йожефу Сабо іменні футболки з емблемою СДЮСШОР на згадку про подію.

Керівники Закарпатської області залишились задоволені побаченим і запевнили про подальшу підтримку СДЮСШОР з футболу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФК "Ужгород" зіграв з ФК "Чернігів".

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська