1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Кубок України з футболу: сьогодні ужгородський "Минай" гратиме з "Поліссям" із Житомира

30.09.2020 14:20 Спорт

У рамках 1/16 фіналу Кубка України з футболу закарпатська команда зіграє з житомирським «Поліссям».

У рамках 1/16 фіналу Кубка України з футболу закарпатська команда зіграє з житомирським «Поліссям».

Поєдинок відбудеться сьогодні, 30 вересня, на київському стадіоні імені В. Баннікова (стадіон в Житомирі досі на реконструкції). Початок зустрічі о 15:00.

Для закарпатського клубу це буде вже третій розіграш Кубка України в історії. Нагадаємо, що в сезоні 2018/2019 представники Срібної землі вийшли до 1/8 фіналу, в наступному – дійшли до півфіналу. Враховуючи, що в цьому турнірі минайці починають як клуб УПЛ, то стартуєють відразу з третього раунду.

Зустрічатимуться зі старими знайомими, адже з житомирським «Поліссям» грали ще у Другій лізі – при чому, грали три рази. Двічі – на виїзді, одного разу – вдома. І кожного разу був інший результат: нічия, поразка, перемога. «Полісся» один з трьох клубів в історії України, хто зумів зіграти внічию із закарпатською командою на стадіоні «Минай». Було це 1 вересня 2018-го року у першому колі Другої ліги.

У другому колі наша команда гру в Житомирі програла 0:1, а в третьому виграла з таким же рахунком. Тоді за «Минай» відзначився Вадим Страшкевич, якого вже в команді нема.

Звісно, зараз «Полісся» вже не та команда. В минулому сезоні вони з другого місця таки піднялися в Першу лігу. І відразу змінили тренера. Тепер замість Анатолія Безсмертного клуб очолює Сергій Шищенко.

І під його керівництвом команда грає непогано: в Першій лізі за три гри – дві нічиї та одна перемога. Що цікаво, вдома (а грають вони там же, в Києві на стадіоні ім. В. Баннікова) обидва рази зіграли в нічию – з «Вересом» 0:0 та «Прикарпаттям» 1:1. Наразі клуб посідає 7 місце у Першій лізі.

Що стосується Кубка України, то обидві гри зіграли на виїзді. І виграли. У першому попередньому раунді перемогли друголіговську «Чайку» 0:1 (гол забив Даудов), в другому обіграли потужну «Оболонь» в Києві на їх стадіоні – теж 0:1 (гол забив Галенко).

До речі, у складі «Полісся» досі грають декілька футболістів, які зустрічалися з «Минаєм» ще у Другій лізі. Але найцікавіше закарпатським вболівальникам буде спостерігати за №91. Адже під ним грає екс-футболіст «Минаю» Максим Гавриленко. Ще наприкінці минулого сезону він залишив наш клуб та на початку цього приєднався до «Полісся».

Закарпатський клуб, який залишився готуватися в Києві до цього матчу, звісно, буде прагнути здобути лише позитивний результат. Він дуже потрібен для «минайців» після двох поспіль поразок в чемпіонаті. Та і кубкові традиції змінювати ніхто не хоче – зрештою, ми завжди добиралися в турнірі не менше, ніж до 1/8 фіналу.

Ще цікавий момент – враховуючи, що на цьому тижні відразу 2 матчі (в суботу, 3 жовтня, граємо на виїзді з «Інгульцем»), то не виключено, що тренерський штаб «Минаю» буде проводити ротацію та випустить на матч футболістів, які поки мають мало ігрового часу.

Цікаві факти з протистояння:

– Це буде 4-й матч з «Поліссям». За історією протистоянь поки нічия: 1 перемога (18 квітня 2019 1:0 (Страшкевич), 1 поразка (4 листопада 2018 – 0:1) та 1 нічия (1 вересня 2018 – 1:1 (Нурієв). Що цікаво, за голами теж ситуація рівна 2:2

– У ворота «Полісся» вже три матчі не забиваємо більше 1 голу за гру.

– За ці поєдинки у ворота «минайців» забивав лише Вадим Шаврін. Проте він вже другий рік грає за краматорський «Авангард»

– Вперше проти «Минаю» має шанс зіграти ексгравець закарпатського клубу, центральний півзахисник Максим Гавриленко. На його рахунку 47 матчів за «Минай», в яких він забив 3 голи та віддав 2 гольові передачі.

– Це буде 2 гра «минайців» проти нинішнього тренера «Полісся» Сергія Шищенка. В минулому сезоні він тренував «Миколаїв». За його керівництва «корабели» зіграли одного разу проти закарпатців – вдома, 3 серпня 2019го року, в 2 турі Першої ліги. Матч закінчився з рахунком 1:1. Це були перші очки закарпатської команди у Першій лізі.

– «Полісся» є рідним клубом для Андрія Ткачука. Саме в Житомирі він народився, починав грати у юнацькій системі клуба, в тому числі в ДЮФЛ, та провів на професійному рівні 5 ігор за «Полісся» у Першій лізі. Потім перейшов у систему львівських «Карпат», повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

Читайте на ГК:Небесна варта: Ужгородський ліцей придбав FPV-дрони для 128-ї бригади (ФОТО)
Читайте на ГК:300 доларів за «допомогу» у складанні іспиту з водіння: двом закарпатцям повідомили про підозру (ФОТО)
Читайте на ГК:Запобігання корупції: на Закарпатті відбувся мобільний курс оборонного менеджменту (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська