1. Новини Закарпаття
  2. >

Підсумки 13 туру вищої ліги Закарпаття. У провідній пятірці стались суттєві зміни

04.09.2015 16:08 Спорт

13-й тур вважався помірно конкурентним і завершився трьома незначними сенсаціями. Його аналіз читайте далі.

13-й тур вважався помірно конкурентним і завершився трьома незначними сенсаціями. Його аналіз читайте далі.

Головні несподіванки стались у Тячеві та Великій Бийгані. У одному з двох найменш конкурентних матчів дорослої ліги «Середнє» мало вигравати в 1-2 голи. Та «Тячів» провів один із двох своїх кращих поєдинків 2015 року, який поступається тільки їх феєричній звитязі 3 туру в Берегові. На гол середнянця Михайла Дудаша господарі відповіли м’ячем Миколи Міщенка.

Для фанів «Севлюша» пам’ятний матч 1 кола проти «Великої Бийгані», коли їх улюбленці сенсаційно поступились. Цього разу виноградівці створили не меншу, та вже позитивну, несподіванку в найконкурентнішому протистоянні уїк-енду. Найочікуванішим підсумком головної битви титанів 13 туру мала стати мирова. Трохи меншою була ймовірність мінімальної звитяги гостей. Та виноградівці провели один із двох своїх кращих виїзних матчів 2015 року, співмірний із їх незабутньою перемогою 8 туру в Ужгороді. Гол Степана Гейці тільки роздратував гостей, які завдяки м’ячам Бориса Ковні, Юрія Чонки та Томаша Ребрика, довели свою шалену серію перемог у понад 1 гол до п’яти матчів поспіль.

Приємно здивувало своїх уболівальників «Берегово», яке в іншому протистоянні, яке могло претендувати на роль центрального в турі приймало збірну Закарпаття у форматі «Ужгорода». Команда з обласного центра мала вигравати мінімально. Та берегівці провели один із трьох своїх кращих домашніх матчів 2015 року, співмірний із їх перемогами 1 та 10 турів над «Дийдою» і «Оболонню». Злий жарт із підопічними Іваниці зіграв швидкий гол Василя Ковтуна. Ужгородці спромоглись на м’яч екс-лідера «Поляни» Роберта Гегедоша.

Трохи більшого ми очікували від «Бужори». «Оболонь» мала вигравати мінімально, та провела один із двох своїх кращих виїзних матчів 2015 року, який поступається тільки їх феєричній перемозі 1 туру в Поляні. За пивоварів забили Микола Вурста та Річард Петрушко.

Найпередбачуваніше, аж до різниці голів, завершились ще два матчі – непересічне протистояння в Поляні та інший, із двох найменш конкурентних матчів, у Довгому. На голи полянців Василя Поповича та Євгена Островки мукачівці відповіли м’ячами Дмитра Антошина, Олександра Бако та Володимира Варваринця. «Дийда» мала вигравати в 1-2 голи й спромоглась на гол Юрія Береша.

За наслідками 13-го туру найбільшого прогресу досягли «Севлюш» та «ДЮФК Мукачево», які підстрибнули на два місця вгору. Один крок наверх зробив «Дийда». Головними невдахами стали «Ужгород» та «Велика Бийгвань», які впали на три і дві сходинки відповідно.

Результати матчів 13-го туру: «Велика Бийгань» – «Севлюш» Виноградово – 1:3, «Берегово» – «Ужгород» – 1:1, «Поляна» – «ДЮФК Мукачево» – 2:3, «Боржава» Довге – «Дийда» Дідово – 0:1, «Бужора» Іршава – «Оболонь» Хуст – 0:2, «Тячів» – «Середнє» – 1:1,

Турнірне становище на 4 вересня: «Дийда» – 27 очок (різниця голів – 25:8), «Севлюш» – 26 (30:11), «ДЮФК Мукачево» – 26 (33:17), «Ужгород» – 25 (26:8), «Велика Бийгань» – 24 (22:10), «Оболонь» – 24 (19:23), «Середнє» – 21 (21:22), «Поляна» – 14 (22:30), «Берегово» – 11 (17:23), «Боржава» – 10 (9:33), «Бужора» – 6 (9:28), «Тячів» – 5 (8:28), у мукачівців та берегівців на гру менше,

Євген Свищо для Голоса Карпат

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська