1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Галичанка Анастасія Меркушина зробила золотий дубль на ЧЄ з біатлону (ВІДЕО)

202
Спорт Україна

Анастасія Меркушина стала дворазовою чемпіонкою Європи в Отепяя.

Галичанка Анастасія Меркушина зробила золотий дубль на ЧЄ з біатлону (ВІДЕО)

Гонку переслідування після переможного спринту Настя пройшла без перебільшення блискуче, не поступаючись основним конкуренткам ні в швидкості, ні в стрільбі.

Після спринту три біатлоністки мали більш значну перевагу над іншими суперницями. Саме вони ж і розіграли між собою медалі, жодного разу не пропускаючи нікого вперед. Ключовим епізодом у боротьбі за золото стала четверта стрільба, на яку спортсменки прийшли в сильний порив вітру. Меркушина промахнулася двічі, і, здавалося, давала шанс вийшла на друге місце Кайшевій. Мабуть, при тих же двох промахах швидка росіянка мала шанси на успіх, але останнім пострілом суперниця українки допустила і третю помилку, після чого останні кілометри дистанції стали для Насті колом пошани.

Кайшева прийшла до фінішу другою з 20-секундним відставанням, а третьою ще через 35 секунд переслідування закінчила Дуня Здуч.

Досить непоганий персьют провела Юлія Журавок. Правда, на старті вона проявила надмірне бажання швидше кинутися в погоню за лідерами та отримала 30-секундний штраф за фальстарт. Але й додаткові півхвилини не завадили Юлі піднятися в гонці з шостого місця на п'яте, показавши при цьому другу за якістю стрільбу в гонці - три промахи.

 

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber