1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Сочі-2014. Наші спортивні надії

126
Спорт Новини Рахова

Сьогодні, 7 лютого, з офіційної церемонії відкриття стартують XXII зимові Олімпійські ігри в Сочі — перлині російського причорномор'я. Від 7-го і до 23-го лютого ми із...

Сочі-2014. Наші спортивні надії
Спорт: 1Сьогодні, 7 лютого, з офіційної церемонії відкриття стартують XXII зимові Олімпійські ігри в Сочі — перлині російського причорномор'я. Від 7-го і до 23-го лютого ми із трепетом серця переживатимемо за наших олімпійців, котрі в горах Північного Кавказу захищатимуть честь синьо-жовтого прапора та престиж України, повідомляє Sportanalytic.com.

Звісно, що в силу нашої державної політики в сфері зимових видів спорту (коли він майже не фінансувався) за останні 20 років, ми не сподіваємося на «золоті гори» чи «молочні ріки», якщо так можна висловитися, але… Зважаючи на наші давні та славні в минулому традиції в зимових видах спорту, вся українська громадськість живе в передчутті якогось маленького дива, яке б допомогло нам увійти в 15-ку найкращих за підсумком Олімпіади.

Спорт: 2Так, це буде складно, а на фоні канадського провалу 2010-го, такий розвиток подій видається майже фантастичним досягненням. Адже нагадаю, що за останні 20 років українські спортсмени виграли п'ять медалей на п'яти зимових Олімпіадах: золото в фігурному катанні та одне срібло та три бронзи в біатлоні.

Компанія Infostrada прогнозує, що на зимових Олімпійських іграх-2014, національна команда України виграє дві бронзові медалі і займе 25-е місце в загальнокомандному медальному заліку. В звіті говориться, що бронзову медаль на Олімпіаді-2014 завоює біатлоністка Олена Підгрушна в індивідуальній спринтерській гонці на 7,5 км. Другу медаль, імовірно, виграє жіноча збірна з біатлону в естафетній гонці 4х6 км. А перше місце в медальному заліку, за прогнозами експертів, займе збірна США, другими стануть норвежці, а третіми — канадці. Господарям Олімпіади-2014 росіянам, віддають п'яте місце.

Щодо українців нагадуємо, що Національний олімійський комітет (НОК) разом з КМУ за завоювання медалей на Олімпіаді-2014 в Сочі фінансово винагородить наших спортсменів: 1 млн. гривень за золоту медаль, 650 тисяч — за срібло і 450 тисяч — за бронзу.

Спорт: 3Сумно… але за останні 20 років українські спортсмени виграли п'ять медалей на п'яти зимових Олімпіадах: золото в фігурному катанні та одне срібло та три бронзи в біатлоні. Хтось скаже, що чекати прориву у Сочі марно, максимум 2 медалі в біатлоні… Ні. Крім цього виду спорту, українці в Росії можуть порадувати нас і в інших спортивних дисциплінах.

Розпочнемо знову ж таки з біатлону, але звернимось до чоловіків та Сергія Семенова зоокрема, який зараз найкращий під «синьо-жовтим» прапором. Справа у тому, що деякі есперти за певних умов прогнозують Семенову медаль. Також можемо розраховувати на медалі у фігурному катанні (6 спортсменів від України) та фрістайлі (сподіваємось на Надію Діденко). Може здивувати і Йосиф Пеняк у змаганнях зі сноубордингу. Сам закарпатець переможець фіналу Кубка Європи. В санному спорті в першу чергу слідкуватимемо за виступом Андрія Кіся та Мандзія, які точно будуть близькими до призових місць.

Загалом, скажу Вам, прогнози-прогнозами, а все потрібно доводити безпосередньо на снігу/льоду зимової Олімпіади, яку вперше у своїй історії приймає Росія.

Склад національної Олімпійської збірної України на XXII зимові Олімпійські ігри в Сочі:

Біатлон

1. Дериземля Андрій
2. Седнєв Сергій
3. Семенов Сергій
4. Прима Артем
5. Підручний Дмитро
6. Джима Юлія
7. Підгрушна Олена
8. Семеренко Валентина
9. Семеренко Віта
10. Бурдига Наталія
11. Панфілова Марія

Гірськолижний спорт

12. Мацьоцька Богдана
13. Мицак Дмитро

Лижне двоборство

14. Пасічник Віктор

Лижні гонки

15. Шевченко Валентина
16. Антипенко Тетяна
17. Григоренко Катерина
18. Перехода Руслан
19. Красовський Олексій
20. Анцибор Марина
21. Лісогор Марина
22. Сердюк Катерина

Санний спорт

23. Кісь Андрій
24. Мандзій Андрій
25. Стецків Олена
26. Шхумова Олена
27. Оболончик Олександр
28. Захарків Роман

Сноубординг


29. Чундак Аннамарі
30. Пеняк Йосип

Фігурне катання

31. Дунь Дмитро (танці)
32. Хеккен-Кенеді Шиван (танці)
33. Годорожа Яків (одиночне катання)
34. Попова Наталія (одиночне катання)
35. Лаврентьєва Юлія (парне катання)
36. Рудик Юрій (парне катання)

Фристайл

37. Абраменко Олександр
38. Діденко Надія
39. Мохнацька Надія
40. Новосад Анастасія
41. Полюк Ольга
42. Пуздерко Микола

Шорт-трек

43. Власова Софія

І. Костенко

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber