1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Проблема виноградівських баскетболісток, які виступають за збірну України, - відсутність достойного суперника на Закарпатті

408
Спорт Новини Виноградова

П’ять років поспіль лідерські позиції в обласному баскетбольному чемпіонаті впевнено утримує дівоча команда тренера Юрія Миговича з Виноградівської ДЮСШ. У...

Проблема виноградівських баскетболісток, які виступають за збірну України, - відсутність достойного суперника на Закарпатті
Спорт: БаскетболісткиП’ять років поспіль лідерські позиції в обласному баскетбольному чемпіонаті впевнено утримує дівоча команда тренера Юрія Миговича з Виноградівської ДЮСШ. У Закарпатті їй просто немає рівних. Відсутність достойного суперника – чи не єдина і головна проблема для чемпіонського спортивного колективу.

-Наразі в нашій секції займаються три різновікових команди,- ділиться секретами успіху Юрій Мигович.- Це дівчата 2002 – 1997 років народження. Тренування проводяться щоденно ( навіть по суботам) по 2-3 години. Проте спортивна завантаженість не заважає, а навпаки, сприяє дівчатам у навчанні. Адже відмінні оцінки з шкільних предметів– обов’язкова умова для кожної учасниці команди.

Така постановка питання, коли поєднуються спортивні заняття з успішним навчанням, охоче підтримується батьками юних спортсменок. Вони не тільки закуповують своїм чадам форму та іншу баскетбольну амуніцію, але й проплачують їм поїздки на численні турніри, в тому числі навіть за кордон.

Перші успіхи до виноградівських баскетболісток прийшли ще в 2009 році. Саме тоді вихованки Юрія Миговича – Рената Дупко та Іванна Дорогі стали срібними призерами чемпіонату Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги (ВЮБЛ). А вже наступного року команда виборола шосту позицію по Україні. В обласній же першості виноградівчанки взагалі поза конкуренцією. По дванадцять разів чемпіонами Закарпаття ставали Анна-Марія Ізай та Мирослава Рябець, а Кароліна Попенко чотирнадцять разів удостоювалася цього титулу.

Та найбільш успішним на даний час для спортивної кар’єри вихованок своєї команди Юрій Мигович вважає минулий 2013 рік. Саме тоді Анна-Марія Ізай та Мирослава Рябець стали срібними призерами ВЮБЛ. А Олександра Попенко І Наталія Цюбик, які зараз навчаються у Київському ліцеї-інтернаті, виграли перші місця і включені до складу збірної України ( U-16). Наталія вже встигла проявити себе на європейському чемпіонаті в Іспанії, де вдало захищала честь країни.

Досягнення перспективних спортсменок, вважає тренер Юрій Мигович, були би ще вагомішими, якби Виноградів мав спеціалізоване сучасне баскетбольне поле. За реалізацію цього важливого проекту активно взявся депутат обласної ради Йосип Роман. Але тут потрібні добра воля і зусилля не лише однієї людини, але всіх закарпатських парламентарів, спортивних функціонерів, а також представників місцевої виконавчої влади. Інакше баскетбольного поля не збудувати.
Спорт: Баскетболістки
Спорт: Баскетболістки
Спорт: Бакетболістки

Василь Кіш

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber