1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

«З Днем народження, чемпіоне!». Відбувся перший турнір пам’яті капітана іршавської «Бужори» Мирослава Мудри (ФОТО, ВІДЕО)

13.11.2021 23:57 Спорт Голос Карпат

Вчора, 12 листопада, Славкові б виповнився 31 рік.

Вчора, 12 листопада, Славкові б виповнився 31 рік.

Організатори першого турніру пам’яті капітана іршавської «Бужори» Мирослава Мудри – федерація футболу Іршавського району, Іршавська міська рада, підприємці міста Іршава, родина, друзі та знайомі Мирослава Мудри.

У ці вихідні, 13 листопада, іршавський стадіон «Авангард» приймав футбольні команди Закарпаття, гравці яких зібрались вшанувати пам’ять про капітана іршавської «Бужори» Мирослава Мудри на першому турнірі пам’яті. Символічно змагання пройшли у дні, коли Славко міг би святкувати свій черговий день народження. 12 листопада йому б виповнилося 31 рік.

«Сьогодні Ви футболісти стоїте на полі, щоб прийняти участь у турнірі в пам’ять свого товариша, футболіста Мирослава Мудри. Я бажаю, щоб завжди Ви по життю залишалися друзями, уміли один одного підтримати, морально, духовно, матеріально і тільки на полі бути азартними супротивниками. А життя, воно, однозначно, потребує підтримки, плеча товариша. І Ви якраз такі і є, що Ви підтримуєте у вигляді цього турніру і ті, хто сьогодні пропагує наймасовіший вид спорту – футбол. Я щиро всім вдячний і бажаю усім сьогодні проявити себе на повну!», - побажав відкриваючи турнір пам’яті міський голова Іршави Віктор Симканинець.

За перемогу у пам’ятному турнірі змагались шість команд Хустського, Тячівського, Ужгородського та Берегівського районів: команда Славка ФК «Бужора» (Іршава), ФК «Зірка» (Брід), ФК «Вільхівці» (Вільхівці), ФК «ЕКО» (Ужгород), ФК «Севлюш» (Виноградів) та футбольна команда із рідного села футболіста ФК «В.Ком’яти» (Великі Ком’яти). З цими командами були пов’язані ті чи інші періоди футбольної кар’єри Мирослава Мудри.

Змагання почались з хвилини мовчання та гімну України. Футболісти зіграли шість півгодинних двотаймових поєдинків.

Переможцем турніру стала команда «Севлюш» з Виноградова, яка у фіналі за результатами післяматчевих пенальті виграла від команди з Великих Ком’ят з рахунком 3:1. ФК «В.Ком’яти», відповідно, срібні призери.

У грі за бронзу зійшлись ФК «Бужора» та ФК «Вільхівці». Футболісти з Тячівщини перемогли господарів змагань з рахунком 3:2. Усіх гравців нагородили пам’ятними медалями учасника турніру.

Завершальне слово під час церемонії нагородження дали батькові Мирослава Мудри Івану Івановичу Мудрі.

«Шановні друзі, я дуже радий, що Ви відкликнулися на нашу пропозицію і прийняли участь у нашому турнірі присвяченому Вашому товаришеві. Я дуже гарно дякую Вам, усім командам і спонсорам, які допомогли у проведенні цього турніру. …Я думаю, що він буде не послідній, якщо дасть Бог здоров’я. Його крилата фраза була «Братани, я з Вами!», тепер я скажу замість нього: «Братани, я з Вами!»», - подякував усім учасникам турнір пам’яті батько Славка.

Мирослав Мудра трагічно загинув пізно ввечері 16 грудня 2020 року, коли повертався з тренування. При в’їзді в Іршаву на нього та ще двох пішоходів здійснив наїзд п’яний водій без прав. Футболіст загинув миттєво. Посмертно капітану іршавської «Бужори» було присвоєно звання кращий гравець Закарпаття 2020 року.

Зараз справа по факту цього смертельного ДТП слухається в Іршавському районному суді. Наступне судове засідання призначили на 13 грудня 2021 року.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська