1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Спорт

В Ужгороді стартував турнір із довгих нардів

27.06.2021 13:45 Спорт 0

Сьогодні, 27 червня, на терасі ресторану “Кілікія” в Ужгороді розпочався ІІ відкритий турнір з довгих нардів “Аль-Ідрісі”.

В Ужгороді стартував турнір із довгих нардів

Про це повідомляє «Оперативна Україна інфо» із місця події.

Турнір проходить за ініціативи Федерації нард Закарпаття. До нього долучилися жителі Берегівщини, Хустщини, Мукачівщини, Воловеччини, Ужгорода та Рівного.

«На Закарпатті є чимало гравців, які захоплюється нардами. Тож ми взяли на себе ініціативу і організували турнір із довгих нард «Аль-Ідрісі». Аби заохотити гравців та засвідчити високий рівень змагань, створили призовий фонд. Восени плануємо провести всеукраїнський турнір, який збере людей з усіх регіонів країни», – зазначив голова Федерації нард Закарпаття Арсен Мелкумян.

Про систему турніру розповіла секретар Федерації нард Закарпаття Людмила Федоришина.

«Участь у турнірі взяли 40 учасників. До обіду гра відбувається за швейцарською системою –  по три кола. Після цього  визначимо 16 кращих гравців, які після обіду почнуть грати за олімпійською системою, тобто на виліт. Призовий фонд змагання розподілиться так: 1 місце – 10 тис. грн.,  2-ге – 7 тис. грн., 3-тє – 5 тис. грн.», – сказала вона.

Про історію назви турніру нам розповів модератор заходу Федір Шандор:

«ІІ відкритий турнір з довгих нард названо на честь відомого мандрівника «Аль-Ідрісі», який вперше описав Ужгород у 1154 році. Сьогоднішній кубок є відкритим. У ньому немає вікових та гендерних обмежень, він є офіційним кубком Федерації нард Закарпаття».

Неочікувано для всіх кубок став міжнародним, оскільки до нього долучилася жителька Словаччини.

Нагадаємо, Ломаченко здобув дострокову перемогу над Накатані (ВІДЕО) 

Найсвіжіші новини: