1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

«Втрачений футбол»: місцевий стадіон пустує у Тур’я-Реметі на Перечинщині (ФОТО, ВІДЕО)

05.06.2021 11:50 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

У свій час кожної неділі у центрі села на місцевому стадіоні Туря-Ремети відбувались футбольні змагання. Уболівали за команди і молодь і дорослі.

Зі зміною влади змінились й порядки в селі, кажуть люди. Розробляються туристичні маршрути, село відоме численним відвідувачам. Поряд із тим, відроджувати футбол у селі, майже ніхто не збирається. А було б не погано, адже для цього не потрібно шукати місце, бо є стадіон поряд зі школою.

Наразі в мережі – одні лиш дискусії, від місцевої влади на цю тему жодної відповіді. Хоч населення дуже б хотіло, аби спорт у селі мав якесь значення.

–Перед виборами «обіцяли»розвиток і фінансову підтримку спорту, зокрема футболу, фінансування та приведення до ладу футбольного поля, дитячий футбол, та підтримку місцевої команди фінансово, а на даний час «тишина...». Думаю що багато людей хотіли б в неділю, як попередні роки піти на охайний і чистий стадіон, та повболівати за місцеву команду, - відзначає Тарас Корінь.

Для відродження футболу в селі, за словами громади, потенціал є, а от не має організації. А владу, мовляв і не надто цікавить реалізація такої ідеї і загалом питання спортивного розвитку молоді.

–Футбол має бути, волейбол, баскетбол, важка атлетика, теніс і т.д. Все має бути. Потенціал є, нема організації. Влада щось не дуже зацікавлена в розвитку молоді , – підтримує дискусію Іван Гуштан

–Шахи могли б бути, – каже Тетяна Боярищева.

За словами охочих було б добре цьогоріч запустити районний чемпіонат, поки є кому грати.

– Щоб ґрати на район футбол мільйони не треба ,а чемпіонат треба запускати цього року поки є ще кому грати, - пише Микола Мешко.

Винуватять не лише владу, відсутність футболу в селі пояснюють і заслабкою активністю молоді. На жаль, більшість сучасних дітей витрачають свій час на просиджування у айфонах та за комп’ютерами, відтак здоровий спосіб життя нівелюється.

–Ми хотіли а діти тепер не хочуть. Їх треба на гру в неділю силов тягати!!!, – відзначає пан Олександр.

А поки в селі думають над відродженням футболу, формуванням команд у майбутньому, більшість людей ностальгують за втраченими роками, де лиш футболом і жили. Раніше у насленому пункті, відзначають селяни, був не один стадіон. Футбольні поля розробляли на пасовищах. Там грали і хлопці й дівчата. Пригадують футбольне поле в урочищі «Полунця» ( на сьогодні тут уже не має тих височенних воріт, а місцина вже заросла).

–Ми там грали футбол. «Кам'яна» проти «Грунка». Було весело, є шо згадати. А наші діти уже не матимуть такої пам’ятки. Жаль, - констатує Валентина Белей.

Ті ворота в урочищі поставили діти, й насамперед із них сміялись. Відтак, тут замагалися дуже сильні гравці.

–Коли ми дітьми поставили ворота, то з нас сміялись, а потім й дорослі залюбки грали. Дуже сильні ігри у нас виходили з підкрайнянами, у яких було своє футбольне поле –"Капітанове", - згадує колишній гравець Микола Мешко.

На фотографії з мережі, опублікованій реметянином Стастом Скубеничем, футбольні змагання на стадіоні у центрі села. Фото датоване 1960 роком.

 

А ось відео 2014 року – змагання між командами «Явір» (с. Туриця) та «Тур’я» (Тур’я-Ремета). 

Нагадаємо, Привіт, Перша ліга! Футболісти "Ужгорода" здолали львівські "Карпати".

Читайте на ГК:Жахаючий слід від сокир в одній із громад Закарпаття: березовий сік обернувся трагічним фіналом (ФОТО)
Читайте на ГК:На Закарпатті сталася надзвичайна ситуація: відомі деталі події (ФОТО)
Читайте на ГК:Були в шоці від побаченого: надзвичайна ситуація “сполошила” місцевих жителів (ФОТОФАКТ)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська