1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

"Динамо" розгромило футболістів ужгородського "Минаю"

07.03.2021 18:29 Спорт

Про це повідомили в пресслужбі ФК "Минай".

Про це повідомили в пресслужбі ФК

Наша команда боролася, але лідер УПЛ в цьому матчі був значно сильніший. До 52 хвилини закарпатці зберігали свої ворота сухими та вміло давали відсіч киянам. Так, у господарів були моменти, але ми з ними справлялися. Проте дальній удар Сидорчука, потім вилучення Малепе зіграло свою роль. І в меншості пропускаємо ще двічі, попри самовіддану гру нашого голкіпера. В підсумку, програємо 3:0 «Динамо».

Зрозуміло, що на гру з лідером УПЛ наша команда вирішила зіграти «другим» номером і від оборони. Відповідний був і склад: ми діяли з перших секунд за схемою 5-4-1. Відмітимо, що відразу після повернення в «Минай» повернувся у стартовий склад після «таджикського відрядження» Максим Лопирьонок, який склав разом з Ковтуном та Матічем тріо центрбеків. Повернувся після травми на поле і Данило Книш, який зайняв звичну позицію справа на фланзі. Вперше у старті в цьому сезоні вийшов Рустам Ахмедзаде – він разом з Пиняшком допомагав Артему Мілевському в атаці.

Звісно, на головній арені країни, НСК «Олімпійському», та ще й з таким суперником, ми граємо не часто і це, мабуть, призвело до стартового хвилювання. Це, власне, заважало нашій команді грати у свою гру – інколи помилялися у дуже простих ситуаціях, а без точних передач її не побудуєш. Тому поки зосередилися в перші хвилини на роботі без м’яча. І у першому таймі робили це досить добре.

«Динамівці», звісно, переважали – контролювали м’яч, вигравали підбори та верхові дуелі, дуже вміло пресингували. І, звісно, позиційно атакували, дуже часто через правий фланг. Звідти на 20-ій хвилині був один з найнебезпечніших ударів першої половини тайму – передача в центр штрафної на Шапаренка, той пробив, але Попович зіграв вдало.

Якщо через комбінації не виходило у господарів, то особлива увага у них була і до стандартів. Проте в першому таймі закарпатцям вдалося нівелювати цю загрозу. Особливо завдяки Поповичу. На 35 хвилині він врятував від удару Шапаренка зі штрафного, а через 3 хвилини, коли нашу оборону розхитали, потягнув удар Бєсєдіна в упор.

А під самий свисток на перерву за нас зіграла поперечина – саме вона врятувала нашу команду від удару Буяльського.

Додамо, що першому таймі «минайцям» не часто вдавалося перейти чужу половину поля – високий пресинг «динамівців» та наші помилки не дозволяли якісно виходити з оборони. Проте наприкінці тайму змусили господарів понервувати, але наші атаки закінчилися лише двома поспіль кутовими, з яких лідери УПЛ відбилися.

На початку другого тайму наша команда почала діяти сміливіше і у наших гравців  м’яч почав триматися довше. Але, на жаль, це тривало лише до 52 хвилини. Саме тоді «динамівці», які не збавляли свій темп,  забили. Їх капітан Сидорчук наважився на дальній постріл з-за меж штрафної і це спрацювало – Попович, на жаль, не відбив.

Звісно, програвати «Минай» не збирався і відразу спробував сконструювати атаку у відповідь. На жаль, це призвело до голу у наші ворота –  господарі  м’яча перехопили, Караваєв вибіг майже сам-на-сам і Малепе довелося фолити. Ціною вилучення. Як назло, ще й Шапаренко ідеально виконав штрафний, який призначили за це порушення – 2:0.

Програючи з таким рахунком проти такого суперника, ще й у меншості – звісно, це психологічно зламало настрой «минайців». Тим не менше, здаватися ми не збиралися. Так, атакуючу гру налагодити не вдалося, проте і іменитому супернику не особливо багато дозволяли у своїх воріт.

На жаль, наприкінці матчу пропустили ще. Арбітр угледів порушення у нашій штрафній від Ковтуна і призначив пенальті. Попович, як справжній герой цієї гри, удар з точки від Бєсєдіна відбив. Але Катерина Монзуль змусила перебити 11-метровий. Цього разу його виконав Жерсон Родрігез – наш голкіпер і зараз вгадав напрямок м’яча, але відбити не зміг – 3:0.

Відзначимо, що в цій грі вперше в сезоні вийшов на поле спортивний директор Михайло Кополовець.  Він також старався допомогти команді бодай відзначитися, але його удар у площину воріт вийшов неточним.

У підсумку програємо вдруге в сезоні київському «Динамо» 3:0. Проте наші битви ще попереду. Наступний матч наша команда має провести вдома, 13 березня, з «Інгульцем».

«Динамо» - «Минай» 3:0

Голи: Сидорчук, 52 (1:0), Де Пена, 55 (2:0), Жерсон Родрігез, 90 з пенальті (3:0)

«Динамо»: Бущан, Сидорчук, Шапаренко (Шепелєв), Де Пена (Дуелунд), Миколенко (Сідклей), Караваєв, Забарний, Буяльський (Андрієвський), Сирота, Бєсєдін, Кендзьора (Родрігес)

«Минай»: Попович, Книш, Ковтун, Матіч (Маємбе), Лопирьонок (Карась), Малепе, Хахльов, Сніжко, Пиняшко (Кополовець), Ахмедзаде (Кожанов), Мілевський (Шиндер)

Попередження: Матіч, Лопирьонок, Мілевський

Вилучення: Малепе

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Київ, НСК «Олімпійський»

Інформаційний департамент ФК «Минай»

Нагадаємо, витиснув 330 кг: посадовець з Мукачева виборов першість силового чемпіонату України (ФОТО, ВІДЕО)

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська