1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатські баскетболісти зазнали невдачі у Першій лізі України

12.10.2020 16:03 Спорт

Днями стартувала боротьба у Першій лізі України з баскетболу. Уже традиційно наш край у звітних змаганнях представляє БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ».

Днями стартувала боротьба у Першій лізі України з баскетболу. Уже традиційно наш край у звітних змаганнях представляє БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ».

Закарпатський баскетбольний колектив у сезоні 2020/21 виступає в групі №3, де його суперниками є «Калуш-ПНУ», «Тернопіль-2-ЗУНУ», «Львів-Регно», «Че-Баскет» (Чернівці), «Самбір-Львівська Політехніка» та «Хмельницька Політехніка», повідомив КО.

Нагадаємо, що попередній сезон «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» завершив на четвертому місці в групі. Тоді нашим баскетболістам зовсім трохи не вистачило, аби здобути бронзові медалі. Попри це, колектив Олександра Зубковського зумів кваліфікуватися в плей-оф, однак ця стадія змагань так і не відбулася. Через пандемію коронавірусу чемпіонат спочатку призупинили, а згодом і зовсім достроково завершили.

Новий сезон ужгородська команда розпочала виїзними матчами проти «Хмельницької Політехніки». Суперник нашої команди доволі потужний: минулого сезону хмельницький БК став переможцем групи №3, здобувши 19 перемог у 20-ти поєдинках. Зазначимо, що всі чотири зустрічі ужгородців та хмельничан завершилися на користь останніх.

На жаль, і цього разу нашим хлопцям не вдалося перервати невтішну статистику протистоянь. Господарі майданчика відчутно переважали гостей і здобули дві переконливі перемоги.

У першому поєдинку, який відбувся 10 жовтня, «Хмельницька Політехніка» святкувала звитягу з рахунком 90:59 (27:13, 20:7, 24:25, 19:14). Найбільше очок у складі команди-переможниці набрали Микита Базилєв (16), Василь Федоряк (12) та Сергій Гущин (11). Результативними діями у складі ужгородського БК відзначилися Василь Товтин (18 очок), Олександр Варга (17), Андрій Куртєв (12), Олексій Бабаркін (5), Андрій Попадинець (4) та Максим Андреянов (3).

Наступного дня, 11 жовтня, хмельницький колектив повторив успіх. Фінальна сирена зафіксувала рахунок – 97:60 (24:15, 27:17, 26:6, 20:22). Найрезультативнішим з-поміж господарів був Сергій Кузьменко, якому вдалося набрати 19 очок. Хороші снайперські показники в цій грі продемонстрував гравець «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» Василь Товтин. Закарпатець закинув більше половини очок своєї команди – 34. Результативними кидками в недільному матчі також відзначалися Олександр Варга (12), Андрій Куртєв (8), Андрій Попадинець (4) та Максим Андреянов (2).

У рамках другого туру команда Олександра Зубковського зустрінеться з «Тернопіль-2-ЗУНУ», який також програв дві стартові гри (кривдниками тернополян були баскетболісти із Самбора). Поєдинки відбудуться 17-18 жовтня на майданчику ужгородської команди.

Олег МИКИТА

Нагадаємо, у шостому турі чемпіонату Берегівщини з футболу команда Кідьоша свою перемогу присвятила знаному виноробу Карлу Шошу (ФОТО)

Читайте на ГК:На Закарпатті виявили склади з "сюрпризом": відомо перші подробиці (ФОТО)
Читайте на ГК:Діти залишились без батька: закарпатці провели в останню дорогу полеглого Героя (ФОТО)
Читайте на ГК:Штовхнула та відібрала сумку: на Закарпатті затримали зловмисницю, яка пограбувала 57-річну жінку (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська