1. Спорт

Берегово заполонили гандбольні баталії (ФОТО)

21.06.2019 11:34

У чудовому спорткомплексі Закарпатського угорського інституту відбувся традиційний міжнародний турнір з гандболу пам’яті видатного закарпатського тренера Йосипа Зупка.

Змагання вшосте проводить благодійний фонд “Геніус”.

Родзинкою нинішніх стала участь в поєдинках, крім дівчат, команд хлопців з Берегова, Яноші та Батьова. На жаль, не приїхали запрошені представники з Угорщини (три колективи) та Румунії.

“Вони зателефонували мені в переддень відкриття турніру, що не зможуть приїхати до Берегова,- каже Голосу Карпат виконавчий директор фонду Наталія Вароді.- Хоча їх проживання й харчування були проплачені наперед.”

Тим не менше, зустрічі виявилися напруженими й видовищними. Гандболісти змагались у двох вікових категоріях: учні з неповною середньою освітою та старшокласники ЗОШ. Окрасою турніру стали виступи дівчат з Кошиць, які й здобули почесний Кубок Йосипа Зупка та золоті медалі. Другими фінішували юні спортсменки Ужгорода, “бронза” дісталась великодоброньцям.

Серед молодших найкращих результатів домоглася команда Хуста, яка випередила господарок – берегівчан, та ровесниць з Тячева.

Названо також кращих на турнірі. Серед гандболісток до дев’ятого класу найрезультатівнішою виявилась Катерина Кочан з Хуста, найефективніше провела матчі Олександра Петрущ з Берегова і найбільш надійним воротарем стала Анжела Грабар з Тячева.

У старших з найбільшою користю для колективу виступала Карина Соскеда з обласного центру, дві інші позиції – кращого бомбардира і гравця, вибороли словацькі спортсменки – Луїза Фатулова та Кароліна Довічінова.

Кубки і медалі призерам вручала легенда закарпатського гандболу, олімпійська та чемпіонка світу Ніна Лобова-Гецко, а патронатом всього турніру виступила її партнерша по молодіжній збірній СРСР, майстер спорту, колишній гравець київського “Спартака” Анна Глеба.

До слова, днями в Берегові з нагоди 45-річчя створення Йосипом Зупко на Закарпатті історичного гандбольнго клубу, який у свої часи виборював звання чепіона України та Радянського Союзу і відряджав у лави різних збірних талановитих спортсменок, зустріч колишніх його вихованок. Вони, як і учасники теперішнього турніру його пам’яті, поклали до меморіальної дошки видатному тренеру вінки та квіти вдячності й шани.

Перед початком змагань учасників та вболівальників тепло вітали ректор ЗУІ та виконавчий директор благодійного фонду “Геніус” Наталія Вароді. Вони на трьох мовах – українській, угорській та англійській, зичили всім перемог і видовищних поєдинків.

“Коли вже ви самі будете організовувати подібні турніри,- наголосила керівник вишу,- мабуть, вже не потрібно буде звертатись до учасників на трьох мовах, бо кожен володітиме, одночасно з рідною, принаймні однією європейською мовою.”

Ці слова присутні в залі зустріли гарячими оплесками.

Нагадаємо, у Берегові завершився турнір з футболу на Кубок Єнева Бузанскі (ФОТО)

Читайте на ГК:“Для чого це все виставляння в мережі?”: ДТП “розбрату” в Берегові (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Закарпатка потрапила у руки тирана-чоловіка: кривдник погрожував розправою (ФОТО)
Читайте на ГК:Серце щемить від болю: на Закарпатті пожежа забрала життя 19-ти чотирилапих пухнастиків (ФОТО)