1. Новини Закарпаття
  2. >

Сім ФК із Закарпаття претендують на участь у проекті "11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів"

25.01.2019 19:17 Спорт

У Будинку футболу ФФУ в рамках проекту «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» відбулось засідання журі відбору.

У Будинку футболу ФФУ в рамках проекту «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» відбулось засідання журі відбору.
До складу комісії увійшли перший віце-президент ФФУ, легенда футболу Олег Протасов, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, координатор соціальних проектів Євгеній Столітенко, представники посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні Тобіас Шрадер та Світлана Чеботар, представники компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) Тетяна Хімченко та Ліза Шмідт, а також представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Наталія Вознюк.
 
Прийнято до участі у відборі 74 заявки з усієї України, серед яких 7 заявок від закарпатських команд: ФК «Карпати» (смт Дубове Тячівського р-ну), ФК «Зірка» (Лінці) (Ужгородського р-ну), Перечинська ДЮСШ (м. Перечин), СК «Вільхівці» (с. Вільхівці Тячівського р-ну), СК «Тячів» (м. Тячів), ФК «Невицький замок» (с. Невицьке Ужгородського р-ну), ФК «Поляна» (с. Поляна Свалявського р-ну).
 
Переможцями відбору стануть 11 аматорських футбольних клубів (дитячо-юнацьких спортивних закладів), яких визначить журі за результатами проведеного аналізу документів та поданих проектів, що мають відповідати визначеним критеріям оцінювання.
 
Переможці відбору будуть оголошені 31 січня цього року, кожен з яких має можливість отримати на реалізацію заявленого проекту фінансову та матеріальну підтримку в сумі, еквівалентній до 11 000 євро за курсом Національного банку України.
 
"Ми хочемо використовувати потужну силу футболу, щоб об'єднати молодь. Зокрема, ми хотіли би підтримати саме ті клуби, які працюють з молоддю та активно розвивають аматорській футбол у своєму регіоні, – сказав Тобіас Шрадер, керівник департаменту економічного співробітництва Посольства Німеччини в Україні: - Я приємно здивований кількістю заявок, які цікаві ідеї та інтеграційні роботи вони вже роблять. Рішення по відбору буде дуже буде нелегким".
 
Олександр Каденко відзначив, що подібні проекти дуже цінні для аматорського футболу України і безумовно принесуть велику користь футбольним клубам в плані розвитку їхньої інфраструктури, створенню європейських умов для занять спортом та сприятимуть появі нових футбольних колективів в нашій державі.
 
 
Читайте на ГК:Непоправна втрата сколихнула всіх закарпатців: клята війна забрала життя ще одного Героя (ФОТО)
Читайте на ГК:Бомбосховище на Закарпатті за 14 мільйонів: де розташовано масштабну споруду в області і хто будує?
Читайте на ГК:Уже цими вихідними: невже Захід України перетвориться на дюни?
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська