1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

Експерти розповіли, чи є на Закарпатті сепаратистські та пропагандистькі видання (ВІДЕО)

07.06.2018 16:17 0 Спорт

Закарпатцям розповіли, як боротися з інформаційними атаками.

Експерти Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва протягом восьми місяців проводили моніторинг 150-ти інформаційних джерел всієї України, в тому числі Закарпатської області. Досліджували, чи не містять вони жодних пропагандистських настроїв. У полі зору –  телебачення, преса, інтернет-видання, блоги і сторінки у соцмережах, повідомив Ужінформ.

Павло ФОРКОШ, співзасновник ГО «Наше місто – Рідний дім»:

На Закарпатті вони звернули увагу на те, що в нас активно діють російські та проросійські різні сили. Які використовують як русинську карту, так і угорську карту, так і карту національних інших меншин, різних конфесій, які намагаються роздмухати ситуацію на Закарпатті також.

Проаналізували стан інформаційної війни між Україною і Росією та основні методи атаки у всіх видах медіа. Результати дослідження оприлюднили уже майже у всіх областях України, були і на окупованих територіях.

Сергій ШЕВЧЕНКО,  експерт Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва:

В медійному полі ми маємо констатувати, що домінують певні російські тези – тези Кремлівської пропаганди, такі як – при владі в Україні знаходяться іноземці, або єдиною правильною церквою в Україні є УПЦ Московського патріархату. Або що «Правий сектор», добровольчі батальйони – це терористичні організації.

Проаналізували 150 медіа-джерел, кожне з них так чи інакше торкалося міжнаціональних стосунків. Окрім того, експерти проводять і анкет-опитування серед жителів різних міст України.

Нагадаємо, з'явилось відео з місця зсуву на Рахівщині, який перекрив трасу.

Читайте на ГК:“А якби когось прибило”?: на набережній відвалилася величезна гілка (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Зовсім не попередження: в Ужгороді порушники правил паркування знаходитимуть на авто дещо незвичне (ФОТО)
Читайте на ГК:Ужгородець пообіцяв собі бігати до Перемоги: під час щоденної півмарафонської дистанції не забуває й про ЗСУ (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська