1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородець пообіцяв собі бігати до Перемоги: під час щоденної півмарафонської дистанції не забуває й про ЗСУ (ФОТО)

20.04.2024 13:04 Спорт

Ужгородець щодня бігає півмарафон, і за три роки пробіг тисячу “половинок”.

Ужгородець щодня бігає півмарафон, і за три роки пробіг тисячу “половинок”.

Андрій Кирилюк бігає вже 15 років. А в липні 2021 року ужгородець  поставив собі мету щодня пробігати півмарафонську дистанцію. Спершу задача була на характер і для покращення здоров’я. А після російського вторгнення, змінив мету забігів:

Після початку війни продовжувати стало вкрай важливо, – заначив  Андрій, і завдяки своїм забігам став збирати гроші на допомогу ЗСУ.

6 квітня 2024 року  Андрій Кирилюк пробіг свій тисячний півмарафон! Трохи менше ніж за три роки, чоловік подолав 22644 км, з середнім темпом 4:53хв/км, і загалом біг 78 діб. 

Нерідко пробігами чоловік збирає гроші на потреби ЗСУ. Запустив аукціон і цього разу — розігрує три українські монети. Два переможці отримають монети “Бурий ведмідь” та “Соломія Крушельницька”, а автор найбільшого донату — “Ой, у лузі червона калина”.

На початку цієї серії складно було уявити що це досяжно, – ділиться Андрій на своїй сторінці у Facebook, –  Останнім часом бігаю на стадіоні “Авангард”, не менше 21,1 км, зазвичай бігаю ввечері, по 8-й, найдовшій доріжці. Вона десь близько 450 метрів і я бігаю 50 кругів. Останнім часом бігаю десь 23 км в день. Забіги колись починалися, щоб зміцнити здоров’я, а тепер ціль змінилася — розігрую монети зі своєї колекції, який випустив Нацбанк, для збору коштів для ЗСУ.

Андрій розповів: останнім часом сам собі робить якісь досягнення, темпові прискорення і наперед не дуже загадує з планами. Поки травм нема, я планую бігати, каже він.

-Якщо все вдасться, то планую пробігти цю серію півмарафонів до перемоги, — сказав Андрій.

Можливо ужгородцю вдасться перевершити досягнення американця і Міці Шевіту, на рахунку якого наразі найбільша кількість поспіль зроблених півмарафонів – 1078 з 1 квітня 2021 року по 13 березня 2024 року.

Джерело: Varosh

Фото: Сергія Денисенка

Читайте також: Митники на Закарпатті зірвали детально сплановану операцію: відомі подробиці (ФОТО)

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська