1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Світ
  4. > >

Сьогодні в Будапешті стартує забіг під девізом “Даруй життя – здай кров”

04.06.2018 08:43 Спорт Голос Карпат

Він має подвійну мету: привернути увагу на важливість здавання крові та збирання благодійних коштів для побудованого в Ратівцях (Ужгородський район) Центру реабілітації.

Він має подвійну мету: привернути увагу на важливість здавання крові та збирання благодійних коштів для побудованого в Ратівцях (Ужгородський район) Центру реабілітації.

Акція проходить під патронатом дружини президента Угорщини Аніти Герцег.

Забіг стартує 4 червня від лікарні святого Ференца в Будапешті. Тут протягом дня можна буде здавати кров. Учасники марафону щодня прибуватимуть в один з населених пунктів, де Всеугорська служба забезпечення крові (ВСЗК) організовує цей процес. Маршрут забігу становитиме близько 500 кілометрів. В ході до нього можуть приєднуватися всі бажаючі, кому дозволяє це його фізична підготовка. Темп марафону – 6.00 – 6.30 хв/км. Рухатися швидще або повільніше не дозволяється.  Кінцева зупинка – село Ратівці, куди планують дістатися 8 червня.

“Акцію намітили до Дня єднання нації, який відзначаємо на початку місяця, бо влітку із-за відпусток, традиційної алергії та тепла активність донорів значно знижується,- пояснила Аніта Герцег.- Дуже сподіваємось, що її підтримають якнайбільше небайдужих осіб.”

Інформацію про забіг розповсюдив прес-центр ВСЗК.

Читайте на ГК:Тисячі людей вийшли на вулиці і вимагають відставку Орбана: в Угорщині розпочалися масові протести (ФОТО)
Читайте на ГК:Потужне природне явище накрило Західних сусідів: у мережі діляться цікавими відеозаписами (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Екстремальне видовище перетворилося на місиво: в Угорщині сталася масштабна трагедія (ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська