1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

З Ужгорода стартував найдовший туристичний маршрут України

05.06.2017 23:53 Спорт

Блогери подолають понад 2 тисячі км по 60 населених пунктах 11-ти областей України, відвідають і покажуть громадськості кілька сотень туристичних об'єктів.

Блогери подолають понад 2 тисячі км по 60 населених пунктах 11-ти областей України, відвідають і покажуть громадськості кілька сотень туристичних об'єктів.

Сьогодні, 5 червня, з Ужгорода стартував найдовший туристичний маршрут України "Вишиваний шлях", повідомляє УНН.

Більше 2 тисяч км по 11 областях України подолають чотири блогери, які були обрані з 80 претендентів. Унікальний маршрут з'єднає Ужгород (Закарпаття) і Слов'янськ (Донецька область). З Ужгорода вирушили блогери Сергій Нагорний (Київська область) та Ірина Журавель (Миколаїв), ще двоє стартують зі сходу на захід країни.

"Блогери подолають понад 2 тисячі км по 60 населених пунктах 11-ти областей України, відвідають і покажуть громадськості кілька сотень туристичних об'єктів. Щодня наші блогери будуть публікувати звіти з враженнями, фото і відеоматеріалами. Наша мета – показати туристичну Україну з нового ракурсу, невідомого і цікавого. Також наших мандрівників будуть підтримувати 40 локальних організаторів, які представлять рідні міста. А ще ми запустили нову онлайн-платформу, яка повинна стати соцмережею для мандрівників України. Кожен бажаючий вже може залишати там свої треки, маршрути, завантажувати фото і відео, ділитися враженнями від подорожей ", – розповіла сьогодні на прес-конференції в Ужгороді організатор проекту Ірина Околович.

У межах Закарпаття блогери відвідають і покажуть Україні Ужгород і Мукачево, замок в смт Чинадієво, палац Шенборна в с.Карпати, смт Міжгір'я та о.Синевир.

Родзинкою масштабної акції стануть п'ять подарункових сертифікатів "День моєї мрії", які блогери відкриють у п'яти містах України за маршрутом "Вишиваного шляху", а саме в Мукачевому (Закарпаття), Дрогобичі (Львівська область), Острозі (Рівненська область), Шепетівці (Хмельницька область) та Радомишлі (Житомирська). Той, хто знайде сертифікат, матиме можливість відвідати одне з міст і по тій же програмі, що і мандрівні блогери.

Долати відстань у 2 тисячі км учасники будуть досить бюджетно – потягами, електричками, пішки, автостопом тощо. У рамках "Вишиваного шляху" блогери підкорять гори, водоспади, річки і ліси, вивчать історичні та архітектурні пам'ятки, вчитимуться народним промислам, проходитимуть квести.

У підсумку після тритижневих мандрів учасники туристичного маршруту "Вишиваний шлях" візьмуть участь у велопараді в Києві до Дня Конституції України.

Торік аналогічна акція об'єднала в подорож по Україні велосипедистів, у тому числі і з сусідніх країн. Двоє ж людей подолали маршрут пішки і босоніж. Їхня подорож тривала 100 днів, а від Львова до Харкова мандрівників супроводжував пес, який встановив своєрідний рекорд з подолання відстаней.

Організатори "Вишиваного шляху" планують зробити акцію щорічною, щоб відкривати світові незвідану туристичну Україну.

Нагадаємо, в середньому туристи відпочивають на Закарпатті сім днів.

Читайте на ГК:Небесна варта: Ужгородський ліцей придбав FPV-дрони для 128-ї бригади (ФОТО)
Читайте на ГК:300 доларів за «допомогу» у складанні іспиту з водіння: двом закарпатцям повідомили про підозру (ФОТО)
Читайте на ГК:Запобігання корупції: на Закарпатті відбувся мобільний курс оборонного менеджменту (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська