1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

На Закарпатті відбувається веломарафон карпатськими дорогами / ВІДЕО

24.04.2017 08:45 0 Спорт

70 км гірських доріг, три старовинні замки, 150 учасників з України, Угорщини та Сербії.

На Закарпатті відбувається перший  міжнародний веломарафон гірськими карпатськими дорогами. На учасників чекала несподіванка вже на старті – у Карпатах знову засніжило.  Чи завадила погода спортсменам дізнавалася журналіст "5 каналу" Світлана Максимова.

Одноденний веломарафон складається з двох маршрутів. 50 км для початківців та 70 км для професіоналів. Останній пролягає через 13 населених пунктів Мукачівського району із суттєвими перепадами висот. Є категорія любителі і професіонали.

Організатор вело-марафону розповідає, що коли розробляв обидва маршрути, основні піт-стопи навмисне розташував в трьох унікальних закарпатських замках: Мукачівському Паланку, Шенборні та Сент-Міклоші.

"Радує те, що в такому регіоні, як Закарпаття починає прокидатися велоспорт, людям це цікаво, я вважаю, що це хороший старт цього руху, до цього тут не було таких заходів", – організатор МТБ-марафону Артем Топчанюк. 

Цього року активісти велоруху планують освоїти нові стежки і прокласти  веломаршрути ще й лісовими дорогами Закарпаття.

Читайте на ГК:З води вже витягнули бездиханне тіло: річка забрала життя закарпатця (ФОТО)
Читайте на ГК:Одна з найдовших в Україні: на Закарпатті розквітла алея Сакур (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Туристичний європейський автобус застряг у "аксесуарах" мукачівських вулиць: у соцмережах обговорюють курйозний випадок на Закарпатті (ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська