1. Головна
  2. >
  3. Спорт

На Ужоцькому перевалі на Закарпатті проведуть раллійну гонку

395
Спорт Великий Березний

Черговий, четвертий етап чемпіонату України з гірських гонок пройде біля самого кордону України, Польщі та Словаччини.

На Ужоцькому перевалі на Закарпатті проведуть раллійну гонку

Ужоцький перевал, на відміну від інших місць проведення змагань з гірських гонок, відомий не стільки автомобільної, скільки залізницею. Одна з найстаріших магістралей, введена в експлуатацію ще в 1872 році, на даний момент вважається однією з найкрасивіших гірських залізниць країни. Чи жарт - на досить короткій відстані вона проходить через цілих 14 тунелів!

Саме в одній з точок перевалу, де сходяться автомобільна і залізна дороги, традиційно розташовується фініш траси гірської гонки «Бескид», яку традиційно проводить Галицький Автомобільний клуб. У нинішньому сезоні Ужоцький перевал цілком може стати місцем вирішального бою за титул в абсолютному заліку - не виключено, що доля чемпіонства вирішиться достроково, повідомили на порталі rally.in.ua.

Що ж являє собою місце майбутньої битви? Траса довжиною майже 4 км має досить великий, 211 метрів, перепад висот. При цьому складається вона з 10 і 12 правих лівих поворотів, серед яких є як швидкісні, так і повільні «зворотні». Сказати, що ця траса небезпечна - не сказати нічого. Якщо ж на перевалі йде дощ, ризик для спортсменів зростає багаторазово ...

Саме ця небезпека траси є однією з причин того, що окремого заліку для аматорів (спортсменів-любителів, який виступає на автомобілях без каркаса безпеки) в даній гонці не буде. Безумовно, це суттєво вплине на наповнення каналу - на даний момент список попередніх заявок налічує всього 8 учасників. Залишається сподіватися, що в найближчі дні він виросте - наприклад, за рахунок спортсменів, які планують стартувати в етапі ралійного чемпіонату «Ворота України». Нагадаємо, що згадані гонки традиційно проходять поспіль - «Бескид» в п'ятницю, 10 червня, «Ворота України» - в суботу і неділю, 11 і 12 червня.

Важлива деталь для тих, хто планує відвідати захід - ремонт дороги Львів - Ужгород на ділянках від Самбора до Турки і від Турки до кордону з Закарпатською областю. За даними прес-служби Львівської обладміністрації, в даний час рух на деяких ділянках цієї дороги здійснюється в реверсивному режимі, що може неабияк уповільнити темпи пересування по ним. З іншого боку, описувати коло через Поляну і Перечин не дуже-то вигідно - крім додаткових півтори сотні кілометрів мандрівникові доведеться впритул познайомитися з значними ямами, якими рясніє ця дорога. 

Фото © Володимир Некрасов.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber