1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Спорт

Футбольні несподіванки в Іршаві та Мукачеві

27.04.2016 16:34 Спорт 180

Про підсумки другого туру закарпатської вищої ліги з футболу читайте далі.

Футбольні несподіванки в Іршаві та Мукачеві

Головну сенсацію створило «Середнє», яке в гостях змогло дотиснути одну з трьох кращих команд Центрального Закарпаття першої третини 2016-го року – «Бужору». Дубль Івана Жаренка та гол Руслана Соскиди дозволили підопічним Вадима Дьордя досягти перемоги з найбільшою, для себе в цьому сезоні, різницею. Не менш несподівано завершив свій непересічний двобій «Мункач», який на власному полі, завдяки дублю Юрія Булези та м’ячам Івана Качура, Віталія Трачука й Анатолія Нурієва, розбив одну з двох кращих команд Центрального Закарпаття минулого року – «Поляну». Завдяки перемозі мукачівці досягли шаленого прогресу в двох таблицях: у загальній табелі команда, відірвавшись від «Спартакуса», випередила «Боржаву», «Поляну», «Минай», «Дийду» та «Оболонь»; у таблиці домашніх матчів підопічні Сільваші підстрибнули на дев’ять позицій догори (!) й увійшли до двійки лідерів.

Трохи більшого ми очікували й від «Миная», «Оболоні» та «Ужгорода». Краща команда Закарпаття лютого 2016 року «Минай» у матчі, який цілком міг претендувати на роль центрального в турі, нічого не зміг протиставити «Севлюшу». Чергові голи Ломаги, Ребрика, Мудри та Чонки дозволили підопічним Івана Білака продовжити до трьох матчів свою серію домашніх перемог у понад три м’ячі, яку вони розпочали ще 25 жовтня 2015-го року. Завдяки звитязі виноградівці досягли суттєвого прогресу в двох таблицях: у загальній табелі вони, відірвавшись від «Середнього», випередили довжанців, полянців, минайців, дийдівців та хустян; у таблиці домашніх матчів команда піднялась на сім позицій вгору (!) й увійшла до провідного квартету.

Краща команда Східного Закарпаття трьох неповних останніх років «Оболонь» спромоглися тільки на гол Михайла Алексика, на який «закарпатські греки» відповіли м’ячами Сергія Бобика та Івана Варваринця. «Дийда», в одній з центральних битв титанів першого кола, дала справжній бій кращій команді Закарпаття минулого та першої третини цього років – «Ужгороду», дозволивши відзначитись тільки Роберту Гегедошу. Найбільш передбачувано завершились матчі у Вільхівцях та Тячеві.

Результати другого туру: «Ужгород» – «Дийда» Дідово – 1:0, «Севлюш» Виноградів – «Минай» – 4:0, «Мункач» Мукачево – «Поляна» – 5:0, «Спартакус» Ужгород – «Оболонь» Хуст – 2:1, «Бужора» Іршава – «Середнє» – 0:3, «Вільхівці» – «Боржава» Довге – 5:1, «Тячів» – «Берегово» – 0:2;

Турнірне становище на 27 квітня: «Ужгород» – 6 очок (різниця голів – 12:1), «Севлюш» – 4 (5:1), «Середнє» – 4 (4:1), «Мункач» – 3 (5:1), «Вільхівці» – 3 (5:3), «Оболонь» – 3 (3:2), «Спартакус» та «Берегово» – 3 (2:2), «Дийда» – 3 (1:1), «Минай» – 3 (2:4), «Поляна» – 3 (3:6), «Боржава» – 3 (2:5), «Бужора» – 0 (1:6), «Тячів» – 0 (1:13).

Євген СВИЩО для «Голосу Карпат»

Найсвіжіші новини: