1. Головна
  2. >
  3. Спорт

У Великих Берегах завершився відкритий чемпіонат України з велоспорту в залі / ФОТО

218
Спорт Новини Берегова

Цей екзотичний вид спорту можна прирівняти до художньої гімнастики чи акробатики, або фігурного катання на ковзанах.

Бо спробуйте продемонструвати різні карколомні елементи, утримуючи рівновагу й балансуючи на одному колесі велосипеда.

“Захопились цим видом у Великих Берегах рівно 15 років тому,- каже Голосу Карпат тренер наших спортсменів, директор місцевої ЗОШ Тихомир Гейці.- Відтоді саме закарпатці представляють Україну на різних престижних змаганнях”.

Юнаки й дівчата з В.Берегів – неодноразові учасники чемпіонатів світу та Європи з велоспорту в залі. А батьківщиною велоакробатики по-праву можна вважати Німеччину, де вперше в 1956 році і провели планетні поєдинки з даного виду. З того часу їх проводять регулярно. Нинішнього року, приміром, чемпіонат світу відбудеться в Малайзії. Отож, турнір у В.Берегах став останньою генеральною репетицією для велосипедистів перед відповідальними змаганнями за титул найсильнішого на планеті.

У В.Берегах перед шанувальниками виступили 24 спортсмени у 30 ігрових видах. На жаль, у зв’язку з нинішньою ситуацією в Україні та відгомоном мукачівських подій не приїхали на турнір представники Чехії, Словаччини, Австрії, інших країн. Незважаючи на це, боротьба була впертою і напруженою. Як зажди, філігранну техніку продемонструвала нинішня володарка титулу чемпіона світу Коріна Біетген з Німеччини, не мав собі рівних багаторазовий чемпіон Угорщини Мартін Шон, трохи розслабився на цей раз бронзовий призер першості Європи серед юніорів Крістіан Гей з В.Берегів.

Усі учасники чемпіонату отримали пам’ятні медалі та Грамоти, а переможці – відповідні Кубки.

Читайте також: