1. Новини Закарпаття
  2. >

Футбол: підсумки матчів вищої юнацької ліги Закарпаття

14.07.2015 18:05 Спорт Ексклюзив

Неповний 11-й тур молодіжної ліги був доволі конкурентним і завершився досить прогнозовано. Винятком стали двобої в Середньому та Великій Бийгані.

Неповний 11-й тур молодіжної ліги був доволі конкурентним і завершився досить прогнозовано. Винятком стали двобої в Середньому та Великій Бийгані.

Головна сенсація не тільки юнацької першості, а й уїк-енду всієї вищої ліги, сталась у Великій Бийгані, де господарі мали вигравати в 2 голи. Та тячівці провели один із трьох своїх кращих матчів року і вирвали від фаворита дебютне виїзне очко. Цим самим вони припинили свою чотириматчеву серію виїзних поразок у понад 1 м’яч. Для великобийганців це один із двох найгірших матчів сезону, майже рівноцінний втраті очок у матчі 5 туру із головним аутсайдером «Дийдою». Цим самим клуб із Берегівщини припинив свою двоматчеву домашню переможну серію.

Не менша несподіванка сталась у одній із центральних битв титанів першого кола в Середньому, яка вважалась найконкурентнішим протистоянням туру і мала завершитись внічию. Трохи меншою була ймовірність мінімальної перемоги господарів. У цьому році іршавці в понад один гол ще не програвали. Однак, середнянці, завдяки голам Дениса Яцківа, Роберта Хрипака та Богдана Галика, провели найкращий домашній поєдинок року, який перевершив тріумфальні звитяги 3 та 7 турів над «Севлюшем» та «Ужгородом». Цим самим підопічні Миколи Дороговича довели свою домашню переможну серію до трьох матчів поспіль. Для «Бужори», яка спромоглась тільки на м’яч престижу Євгена Майстренка, це один із двох найгірших матчів сезону, співмірний із виїзним фіаско 2 туру в Хусті. Цим самим підопічні Віктора Цогли припинили свою триматчеву виїзну безпрограшну серію.

Набагато очікуванішим став підсумок двобою в Дідові, де гості мали впевнено вигравати в 2-3 голи. Ужгородці сповна реабілітувались за нищівне фіаско минулого туру. І хоча «Ужгород» до цього на виїзді більше ніж в 1 м’яч не вигравав, та це все ж не найкращий його виїзний матч. Тріумфальнішою була звитяга 5-го туру в Іршаві. Трохи кращими були його битви 3 та 9 турів у Довгому та Хусті. Для «Дийди», яка зазнала другого поспіль та сьомого загалом розгрому, це один із трьох найгірших домашніх матчів, співмірний із фіаско в 4 та 6 турах від «Бужори» та «Середнього».

Найпередбачуваніше, аж до різниці голів, завершились центальні матчі неділі в Хусті та Виноградові. «Оболонь» припинила свою двоматчеву безвиграшну серію. Для пивоварів це не найкращий домашній поєдинок. Тріумфальною була їх звитяга 4 туру над Середнім. Трохи кращим здобутком була перемога 2 туру над «Бужорою». Довжанці, завдяки автоголу, довели свою програшну серію до трьох матчів поспіль. Це не найгірший виїзний матч «Боржави». Трохи гірше виглядає їх фіаско 4 туру в Берегові. Виноградівці, завдяки голам Євгена Товта та Михайла Міговка, довели свою безпрограшну домашню серію до п’яти ігор поспіль. Для «Севлюша» це не найкращий домашній матч. Трохи більшою була вага їх звитяги 5 туру над «Оболонню». «Поляна», яка спромоглась на один м’яч Романа Щадея, довела свою серію виїзних поразок до трьох поспіль. Це не найгірший поєдинок підопічних Елемира Майора. Жахливішим було їх фіаско 6 туру в Довгому. Трохи гірше виглядає й їх поразка 9 туру у Великій Бийгані.

За наслідками неповного 11-го туру найбільшого прогресу досяг «Ужгород», який піднявся на два місця. Один крок нагору зробила «Оболонь». Головним невдахою стала «Поляна», яка опустилась на дві сходинки. Один крок донизу зробила «Бужора».

Результати матчів 11-го туру: «Середнє» – «Бужора» Іршава – 3:1, «Оболонь» Хуст – «Боржава» Довге – 1:0, «Севлюш» Виноградово – «Поляна» – 2:1, «Дийда» Дідово – «Ужгород» – 0:3, «Велика Бийгань» – «Тячів» – 2:2,

Турнірне становище команд станом на 14 липня: «ДЮФК Мукачево» – 24 очка (різниця голів – 22:11), «Середнє» – 23 (26:11), «Оболонь» – 22 (14:6), «Бужора» – 20 (17:8), «Ужгород» – 18 (14:9), «Севлюш» – 18 (19:15), «Поляна» – 16 (25:11), «Боржава» – 14 (21:16), «Берегово» – 12 (17:22), «Велика Бийгань» – 11 (12:135), «Тячів» – 4 (9:38), «Дийда» – 1 (4:38), у «ДЮФК Мукачева» та «Берегова» на гру менше.

Євген Свищо для Голосу Карпат

 
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська