1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Спорт

Чемпіонат області з футболу: підсумки 10-го туру вищої ліги Закарпаття

08.07.2015 18:50 Спорт 265

10-й тур, як на мене, був дуже несподіваним за своїми результатами. Майже всі поєдинки обіцяли бути досить конкурентними, без натяку на розгромні рахунки.

Чемпіонат області з футболу: підсумки 10-го туру вищої ліги Закарпаття

Трохи виділявся двобій у Іршаві, де «Велика Бийгань» була явним фаворитом. Та після фінальних свистків мені знову згадалось правило про «круглий м’яч».

Головна сенсація сталась у суботу в центральній битві уїк-енду в обласному центрі, яка водночас вважалась найконкурентнішим протистоянням туру. Найреальнішим підсумком двобою найрівніших серед фаворитів мала стати нічия. Та «Ужгород» провів кращий матч літнього чемпіонату. Дубль Івана Бандуровича та гол Юрія Томи оформив декласацію тимчасового лідера при тому, що відбулась тільки дебютна виїзна поразка клубу з міста над Латорицею у першості. Цьому результату співмірна хіба звитяга підопічних Михайла Іваниці в фіналі кубка Закарпаття над «Дийдою» та поразки підопічних Золтана Сільваші від «Великої Бийгані» у зимовій першості та 4 турі цього чемпіонату.

Не менш сенсаційно завершилась центральна битва неділі в Іршаві. «Велика Бийгань» мала здобувати впевнену перемогу в 2 мячі. Гол Івана Жеренка додав оптимізму Тарасу Вайданичу. Та «Бужора» провела свій кращий поєдинок року, а влучний постріл із пенальті Василя Симканича призвів до втрати фаворитом перших виїзних очок у першості.

Досить несподівано завершився один із центральних недільних двобоїв у Поляні. Підопічні Михайла Кондрі мали вигравати мінімально. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Влучний постріл Артура Русина вселив надію місцевим фанам, що так і буде. Та середнянці провели свій кращий виїзний матч року. Голи Володимира Дурана та Василя Беци дозволили підопічним Миколи Фанти вивезти зі «свалявського пекла» три бали. Для «Поляни» це не найгірший домашній двобій. Дошкульнішою виглядає їх фіаско в 1 турі від не блискучої, на виїзді, «Оболоні».

Більшого ми очікували від «Боржави» та «Оболоні». У Довгому «Севлюш» мав вигравати мінімально. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Та виноградівці провели один із кращих поєдинків року і, завдяки дублю Юрія Чонки та голу Владислава Панюти, досягли дебютного виїзного розгрому в першості. Краще виглядає хіба їх звитяга в8 турі в Ужгороді. Для довжанців це найгірший матч року.

У Берегові все мало завершитись нічиєю. Трохи меншою була ймовірність мінімальної перемоги пивоварів. Та берегівці провели один з кращих матчів року і змусили фаворита їхати додому без очок. Для підопічних Олександра Браєра це не найгірший матч першості: добре запам’ятались їх фіаско в 5 турі у Виноградові та домашня «сумна сага» в 7 турі в двобої з «ДЮФК Мукачевом».

Найпередбачуваніше завершився двобій у Тячеві, де гості мали вигравати в 1-2 голи.

За наслідками 10-го туру найбільшого прогресу досягли ужгородці та середнянці, які піднялись на два місця. По одному кроку нагору зробили виноградівці та берегівці. Головним невдахою став клуб із Хуста, який опустився на дві сходинки. По одному кроку вниз зробили мукачівці, великобийганці, полянці та довжанці.

Результати матчів 10-го туру: «Ужгород» – «ДЮФК Мукачево» – 3:0, «Бужора» Іршава – «Велика Бийгань» – 1:1, «Поляна» – «Середнє» – 1:2, «Боржава» Довге – «Севлюш» Виноградово – 0:3, «Берегово» – «Оболонь» Хуст – 2:0, «Тячів» – «Дийда» Дідово – 0:1,

Турнірне становище команд станом на 8 липня: «Ужгород» – 21 очко (різниця голів – 22:4), «ДЮФК Мукачево» – 20 (26:14), «Велика Бийгань» – 20 (17:6), «Дийда» – 18 (20:7), «Севлюш» – 17 (16:8), «Середнє» – 16 (19:21), «Оболонь» – 15 (11:21), «Поляна» – 14 (17:19), «Берегово» – 10 (15:20), «Боржава» – 10 (7:25), «Бужора» – 6 (9:19), «Тячів» – 3 (5:20),

Євген Свищо для Голосу Карпат

Найсвіжіші новини: