1. Головна
  2. >
  3. Спорт

"Перший національний" відмовився транслювати Кубок світу з футболу через "Газпром"

211
Спорт Україна

"Перший національний" відмовився транслювати Кубок світу з футболу через "Газпром"

"Перший національний" телеканал відмовився транслювати матчі молодіжної збірної країни з футболу на Чемпіонаті світу U-20, який розпочався в Новій Зеландії.

Причиною такого рішення стало те, що спонсором турніру є російська компанія "Газпром", повідомляє football24.

Цю інформацію підтвердив і гендиректор НТКУ Зураб Аласанія.

"Я маю право на кінцеве рішення по закупкам трансляцій. І це рішення звучить таким чином:" UA: Перший "не транслюватиме подія, генеральним спонсором якого виступає" Газпром Росії ". Як громадянин України додам, що і збірна України, мені здається, мала б відмовитися від участі у цій події - якщо вже в світових спортивних організацій не вистачає такту і міркування не приймати таке "спонсорство", - вважає він.

При цьому Аласанія погодився з істиною про те, що спорт поза політикою. Однак зауважив, що бувають часи, коли політика, що не питаючись, приходить у спорт.

"Такий час настав", - вважає керівник НТКУ.

Молодіжний футбольний чемпіонат світу U-20 почався 30 травня, і триватиме до 20 червня. Українська збірна виступає в підгрупі "А" разом з командами США, Новій Зеландії та М'янми. У першому матчі українці зіграли в безгольову нічию з господарями турніру. Наступний матч відбудеться 2 червня зі збірною М'янми.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber