1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Спорт

Закарпатська збірна з Шидокан – карате виступила на Чемпіонаті світу

31.05.2015 19:34 Спорт 227

Закарпатські спортсмени показали один з найкращих результатів, виборовши максимальну кількість нагород.

Закарпатська збірна з Шидокан – карате виступила на Чемпіонаті світу

Збірна України посіла друге місце та завдяки Закарпаттю отримала двох Чемпіонів світу. Абсолютну перемогу вибороли Микола Братасюк та Михайло Годинець.

Наразі ж спортсмени звернули до обласної влади з тим, щоб надати свої пропозиції щодо розвитку даного виду спорту в області, а також обговорити проведення Чемпіонату  світуз Шидокан-карате на Закарпатті. Як розповів чиновникам Михайло Годинець, найпотужніші осередки в Україні є в Ужгороді і в Києві, а наші спортсмени успішно беруть участь у різноманітних чемпіонатах, аж до світових, так, протягом цього навчального року вихованці Федерації Закарпаття змагалися в більш ніж десятьох турнірах. Що цікаво, спортсмени, які проявляють себе в шидокан, можуть виступати і в змаганнях з інших видів карате та навіть інших видах бойових мистецтв.

Говорили й про важливі плани на майбутнє – підготовку до проведення Чемпіонату світу з Шидокан-карате у 2018 році на Закарпатті.

Закарпатська влада звернеться до Міністерства молоді та спорту з проханням підтримати цей захід та візьметься до допомоги в організації. До слова, зараз у світовій спортивній спільноті іде мова про включення карате у 2020-му році до олімпійської програми, повідомляють у прес-службі ОДА.

 

 

Найсвіжіші новини: