1. Головна
  2. >
  3. Спорт

Українки завоювали золото в естафеті на Чемпіонаті Європи

135
Спорт Україна

Біатлоністки збірної України перемогли в жіночій естафеті в Отепяя. Ця гонка була останньою у жіночій програмі, крім того вона стала однією з найбільш захоплюючих естафет в історії чемпіонатів Європи.

Українки завоювали золото в естафеті на Чемпіонаті Європи

Перед стартом гонки основними фаворитами були наші дівчата, а також полячки, котрі набрали непогану форму. Серед лідерів були і збірні Росії та Німеччини, котрі є постійними фаворитами перегонів Кубка IBU.

На першому етапі Юлія Джима цілком впоралася зі стрільбою, використавши всього один запасний патрон у стійці. На передачі естафети Юля була четвертою, але разом з німкенею Аннікою Кнолль відстала від дуету лідерів всього на десять секунд.

Наталія Бурдига вже за перше коло ліквідувала відставання, а після чистої стрільби лежачи вийшла лідером. Але у стійці Наталія настріляла на одне штрафне коло, після якого збірна України була п'ятою з півхвилинними відставанням від Німеччини та Польщі. Крім Тіни Бахманн і Магдалени Гвіздон, Бурдигу ненабагато випередили білоруска Наталія Дуборезова і француженка Хлое Шевальє.

Третьою бігла Валя Семеренко. Навіть не зважаючи на застуду, вона непогано провела свій етап. Маючи непогану швидкість ходом, біатлоністку спіткали великі проблеми на стрільбі: лежачи Валя використала три додаткові патрони, стоячи – два. І тільки висока швидкість Валі дозволила їй передати естафету четвертою, відстаючи лише на 21 секунду від лідерки Новаковської. Другою була Марен Хаммершмідт з Німеччини, третьою – 18-річна француженка Жюлі Симон.

Четвертою у складі збірної України бігла Ірина Варвинець. Після естафетної гонки в Оберхофі, де вона припустилась багатьох помилок, ніхто з глядачів не очікував побачити її на заключному етапі. Проте Ірина з гідністю довела, що може бути справжнім лідером команди. Вже після стрільби лежачи, з якою Іра впоралася блискуче, вона вийшла другою, лише трохи відстаючи від німкені Каролін Хорхлер. Але вже на виході зі стадіону українка обійшла суперницю і стала поступово йти у відрив. На останній стрільбі наша біатлоністка продемонструвала неабияку психологічну стійкість. Перші чотири постріли швидко пішли точно в ціль, а перед п'ятим Іра зробила гросмейстерську паузу, щоб виключити можливість помилки через поспіх. Зрештою відстрілявшись на нуль, Іра вийшла першою з біатлонного стадіону та з 17-секундною перевагою над суперницями фінішувала попереду всіх.

Другою стала збірна Німчеччини з відставанням у 18,6 секунд. Збірна Франція посіла третє місце, відставши від лідера на 21,4 секунди.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber