1. Новини Закарпаття
  2. >

Юні закарпатці стали призерами на змаганнях Grand Prix Polonia

10.07.2016 12:04 Спорт

У перші дні липня до польського міста Ярослав прибуло понад тисячу спортсменів-орієнтувальників з 33 країн континенту.

У перші дні липня до польського міста Ярослав прибуло понад тисячу спортсменів-орієнтувальників з 33 країн континенту.

Там у навколишніх лісах розігрували нагороди міжнародних змагань Grand Prix Polonia – 2016 та юніорського чемпіонату Європи, пише Ніна Расчупкіна.

Три дні учасники розв’язували хитросплетіння карпатського передгір’я, відшукуючи КП серед численних ярів і долинок вкритих густим лісом.

Серед призерів цих змагань були й закарпатці: учениця мукачівської гімназії Катерина Цепурдей впевнено перемогла в категорії дівчат не старших 12 років на двокілометровій дистанції та була третьою на трасі удвічі коротшій, а її молодший брат Владислав фінішував з другим результатом у фінальний день змагань.

Та все ж таки головною подією тижня спортивного орієнтування у Ярославі стало проведення Європейського чемпіонату серед юніорів (спортсменів 16-18 років).

На довгих дистанціях кращими серед наших у своїх вікових категоріях були Фея Цивільська з Херсону (24 місце у Ж-16), киянин Денис Войтаник (33 місце по Ч-18), Поліна Котляр з Луганщини (39 місце в Ж-18) та полтавчанин Михайло Піддубний (43 місце по Ч-18). Трохи кращими були результати у спринті: на високому 7 місці серед 97 учасників фінішував кримчанин Микита Звягін (Ч-16), 14-ю – киянка Марія Тимощук (Ж-18), 46-ю – Поліна Суркова з Харкова (Ж-16) та лише 80-м – представник Київщини Дмитро Куцан. В естафетах українці фінішували на шостому (Ч-16), дев’ятому (Ж-16), п’ятнадцятому (Ч-18)  і шістнадцятому (Ж-18) місцях, тож й у командному заліку наша збірна опинилися лише на 17-й позиції.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська